Utkání dvou rozdílných poločasů

Trenéři Weber a Nádvorník hodnotí derby se Žižkovem.

Na pozápasové tiskové konferenci dostal jako první slovo trenér Žižkova Roman Nádvorník. Ten byl s výsledkem spokojený. "Máme za sebou dva ohromně těžké zápasy se Spartou a v Ďolíčku, do toho hodně hráčů pod injekcemi, tak jsem rád, že jsme tu bodovali," shrnul lodivod Žižkova. "V prvním poločase bylo vidět, že jde o hodně a ani na jedné straně nebyla kvalita. V tom druhém z hráčů spadla nervozita a hra se uvolnila. Pro trenéry tam bylo hodně infarktových momentů," řekl Nádvorník, kterého mrzel způsob, jakým Bohemka vyrovnala. "Celý týden se připravujeme na hru Bohemky, postavíme dva dvoumetrové stopery, aby to uskákali a pak dostaneme gól z nakopnutého míče po prohraném hlavičkovém souboji ve vápně. Jinak si myslím, že druhý poločas měl velmi dobrou úroveň a jsem spokojený, že si odvážíme bod."

Jozef Weber souhlasil se svým kolegou, že oba poločasy byly rozdílné. "První půle byla opatrná, ale měli jsme navrch. Bohužel, a to se opakuje už několikátý zápas, naše převaha končí daleko od vápna. Chybí nám síla a kvalita v útočné fázi. V prvním poločase se nám nedařilo míč podržet, v pokutovém území jsme naráželi na zeď a náš tlak vypadal platonicky," zhodnotil trenér Bohemians první dějství.

"Ve druhém poločase pomohl zápasu gól po naší chybě, ale góly padají po chybách. Máme mladé mužstvo, které se učí a i pro Jirku Ptáčka to byla škola hrát na Kaloda," neodsoudil stopera Bohemky trenér. "Jsem rád, že jsme se zvedli, podařilo se nám vyrovnat a měli jsme, hlavně Vyhnal, další příležitosti. Ale nedá se nic dělat. Učíme se a takováto utkání rozhoduje kvalita. Kalod svou šanci proměnil, za nás oživil hru Martin Jirouš, ale větší kvalita k dohrání do zápasu do úspěšného konce chyběla," uzavřel trenér Bohemians 1905 Jozef Weber.