Bohemka opět v čele druhé ligy

Klokani vyhráli na hřišti HFK Olomouc 2:0 (uvnitř Bohemka TV).

Bohemka opět v čele druhé ligy

V patnáctém kole druhé ligy zavítala Bohemka na předměstí Olomouce, kde je čekal 1. HFK Olomouc. Nováček soutěže, ale také překvapivě vedoucí celek tabulky. Jozef Weber měl před zápasem komplikace se složením obranné čtveřice. Kromě Martina Cseha nemohl nastoupit ani vykartovaný Václav Kalina, do základní sestavy se tak po delší době podíval Michael Žižka.

Lepší začátek samotného zápasu nemohl Klokanům vyjít lépe. Již ve čtvrté minutě domácí brankář Šrom vyrazil Moravcův centr pouze na hlavu Jakuba Rady, který chytrým obloučkem dostal míč do branky a Bohemku do vedení.

I dál se hrál zajímavý fotbal. Domácí v útočné fázi spoléhali hlavně na centimetry svého útočníka Žondry a techniku Davida Kobylíka. Ten po čtvrthodině zápasu zahrával velmi nebezpečný přímý kop a zamířil tesně nad branku Radka Sňozíka. Další výborný zákrok musel kapitán Bohemky předvést hned v zápětí. Šimko centroval do vápna a Jiří Ptáček ho usměrnil na vlastní branku. Sňozík lapil míč včas před brankovou čarou. Bohemka ještě do dvacáté minuty reagovala šancí Bartka, kterého našel rohový kop Rady. Záložník Bohemians ale střílel pouze do středu branky, kde byl připravený domácí brankář Šrom.

David Bartek měl ve 24. minutě druhou velkou šanci. Za obranou HFK ho našel Martin Jirouš a Bartek šel sám na Šroma. Brankář HFK byl ale ve vzájemném souboji opět úspěšnější. Na druhé straně Čtvrtníček našel ve vápně velikána Žondru, od jehož stehna se míč odrazil do protipohybu Sňozíka. Brankář Bohemky ale včas zareagoval a míč chytil. Šrom se na druhé straně nenechal překvapit střelou Moravce, takže do kabin šli Klokani s jednobrankovým vedením. Radost jim kazilo pouze zranění Petra Nerada, který musel po Šimkově nešetrném zákroku střídat už ve čtyřiadvacáte minutě.

Druhý poločas začal HFK velkým tlakem a Korčian se po třech minutách dostal do obrovské šance po přihrávce Kobylíka, Sňozík se ale tváří v tvář domácímu hráči opět vyznamenal. O chvilinku později zkoušel kapitána Klokanů překvapit centrem mířeným pod břevno sám Kobylík, Sňozík byl ale opět připraven.

Postupem minut domácí tlak opadl. Obrana Bohemky byla jistá a i přes velké množství centrů do vápna Bohemky neměl Sňozík tolik práce, jako v prvním dějství. V závěru zápasu už měli více ze hry Klokani. Využívali domácích nepřesností a kontrolovali hru.

První velkou šanci Bohemky měl v 71. minutě Jan Moravec. Na hranici velkého vápna ho našel Šiml a "Zip" tvrdou ranou mířil těsně vedle horního rohu domácí branky. V 78. minutě se už Bohemians dočkali druhého gólu. Jakub Rada našel z rohového kopu přesně hlavu Jiřího Ptáčka, který zvýšil na 2:0.

Obrovskou šanci na snížení měl okamžitě po rozehrávce Žondra, kterého našel další centr Kobylíka, ale Sňozík byl opět na svém místě. Závěrečný zoufalý tlak domácích Klokani ustáli, vyhráli na předměstí Olomouce 2:0 a posunuli se do čela druholigové tabulky.