U17 utkání v Chrudimi zvládla

Svěřenci trenéra Petra Vanka dokázali otočit výsledek a zaslouženě vyhráli 5:2.

U17 utkání v Chrudimi zvládla

Posledním podzimním mistrákem bylo dohrávané první kolo, které jsme hráli na veliké umělé trávě v Chrudimi.

Hrál se velice otevřený a zajímavý zápas, který oboustranně nabídl mnoho šancí a rozhodně nemuselo zůstat jen u sedmi vstřelených branek. Po velice vyrovnané přetahované jsme však přece jen vzali otěže zápasu do svých rukou a rozhodli jsme.

Začali jsme aktivně a po hezké kombinaci Trčky s Grohmannem zazněla tyč po střele prvního jmenovaného. Chrudim byla ve své první šanci mnohem úspěšnější. Nedůsledně bráněný Shejbal umístil svou střelu přesně k tyči - 1:0. Trčka odpověděl střelou z voleje, ale bohužel mířila jen doprostřed branky. Branku jsme však vstřelit dokázali. Po velice pěkné akci, kdy Kučera obešel dva hráče, vybídl ke střele Donáta a jeho pokus dopravil do sítě Grohmann se však mával ofsajd. Pak se po centru aktivního Kučery opřel do míče hlavou Charvát, ale Jandu v brance Chrudimi znovu nepřekonal. Napodruhé mu to ale vyšlo. Po přihrávce Trčky už nikoho nehledal a na přední tyči našel místo a vyrovnal - 1:1. Znovu do vedení však šla domácí Chrudim. Po pěkné kombinační akci se prosadil Rybička - 2:1. Už to vypadalo, že branka těsně před poločasem dá domácím klid, ale naštěstí to nebyla pravda. Závar před brankou domácích po centru Charváta ještě vyrovnání neznamenal, ale po Kučerově střele a dorážce Grohmanna už ano - 2:2.

Druhý poločas již tak vyrovnaný nebyl a šancí jsme měli více než domácí. Dnes však velice dobře zachytal Dařina a vše potvrdil při šanci Tlapáka. Naše snažení odstartoval centr Charváta a volej Kučery, který se však mezi tři tyče nevešel. Pak se po centru Hromase dostal do koncovky Charvát, ale napálil pouze brankáře Jandu. Spolupráce dvou našich křídelních útočníků pokračovala centrem Charváta a hlavičkou Kučery, ale proti změně stavu byl výborný Janda. Ani on však nestačil na ránu Charváta z voleje po hezké individuální akci Hromase - 2:3. Poprvé jsme vedli a po chybě v rozehrávce domácích bylo ještě veseleji. Müller využil práce Rohlíčka, obešel brankáře a kopala se penalta. Donát jí s přehledem proměnil - 2:4. Potvrzení naší výhry ještě dal po rohu Charváta ranou pod břevno Hořák - 2:5.

Trenér Petr Vanko: "Myslím si, že oba týmy přispěly k velice zajímavé podívané a rozhodně bych chtěl vyzdvihnout útočnou hru obou týmů. Bylo se na co koukat a nejen, že bylo k vidění 7 branek, ale i dost šancí a kombinačních akcí. Jsem rád, že jsme podzim zakončili vítězně a místy se na naší hru dalo koukat. Teď nás čeká zasloužený odpočinek a věřím, že do zimy půjdeme s velkou chutí pracovat na nedostatcích a zase se posunout o kousek dál."