Krutá porážka U19 v Budějovicích

U19 již 357 minut nerozvlnila soupeřovu síť.

Krutá porážka U19 v Budějovicích

Jednoznačný výsledek v nejednoznačném zápase. Porážka o parník padá na vrub obrovského rozdílu v řešení finální fáze. Netvrdím, že Budějovice neměly vyhrát  (jejich akce totiž nebezpečně nejen vypadají, ale hlavně nebezpečnými jsou), ale takovou rychtou fakt ne!

Domácí vtrhli do zápasu zostra a kromě velké šance, kterou zazdili zakončením vysoko nad, měli i další střelecké pokusy  a  několik velmi zajímavých náběhových situací, především z naší levé strany. Po čtvrthodině ubylo vzruchu před naší brankou a hra v poli se vyrovnávala. Dokonce jsme se postupně stávali nebezpečnějšími a při šancích Milana Havla či Marka Bartáka zasahoval skvěle brankář Budějovic. V této pasáži se hrál zajímavý a záživný fotbal nahoru-dolů.

Stejně aktivně jsem vstoupili i do části druhé a po vydařené kombinaci se Dan Bláha dostal až tváří v tvář gólmanovi, ale jeho pokus nezamířil mezi tyče. A přišel první zlomový moment. Fantastická střela snad z 30 metrů, která může aspirovat nejen na gól měsíce!  Stále pokračuje solidní fotbal, oba týmy jsou v zakončení a my při střele Milana Havla z trestného kopu již zvedali ruce, ale předčasně. A přichází druhý moment, průnik do hloubky našeho vápna zastavujeme až faulem Martina Hejna a z penalty přichází pro domácí uklidňující druhý gól. Po třetí brance, která padla po skvělé akci z křídelního prostoru, již bylo o osudu utkání rozhodnuto. V závěru jsme si ještě vypracovali tři možnosti alespoň na čestný úspěch, ale bez efektu.

Výsledek se sice může zdát krutý, ale když nejsme schopni dát gól, tak co můžeme čekat. Ono jde i o psychiku. Vstřelená branka vlije do žil dravější adrenalin a naruší i suverenitu protivníka. Tento moment je nám  však již 357 minut neznámý…