Bohemka přezimuje na prvním místě

Pardubice odjíždí po výsledku 3:1 s prázdnou (uvnitř Bohemka TV).

Bohemka přezimuje na prvním místě

Bohemka v neděli v podvečer zakončila ligový podzim. V první odvetě přivítala v Ďolíčku Pardubice, kterým chtěla vrátit prohru 2:0 z druhého kola. Do sestavy Klokanů se po karetním trestu vrátil Václav Kalina. Na hrotu útoku opět válčil Martin Jirouš.

V první desetiminutovce hrozili Klokani hlavně z rohových kopů, které pod hlavní tribunou zahrával Josef Jindřišek. Třetí roh v rychlém sledu pěkně zakončoval Jakub Rada, míč mu ale zblokoval jeden z obránců. Pardubice zahrozily Javůrkem, na centr za zelenobílou obranu ale nedosáhl.

Smršť velkých šancí odstartovala dvacátá minuta a pokus Jana Růžičky. Možná to byla střela, možná centr, míč ale mířil do branky a Shejbal se protáhl mrštným zákrokem.

Za dvě minuty byl ale i Shejbal krátký. Kalina šajtlí z levé strany našel přesně zabíhajícího Martina Jirouše, který propasíroval míč mezi Shejbalem a jedním z dobíhajících obránců až do branky a svým druhým gólem za Bohemku poslal Klokany do vedení.

Hned po rozehrávce se přihlásil ke slovu benjamínek Petr Nerad a během dalších patnácti minut měl tři obrovské šance. V té první šel po chybě pardubické obrany sám na brankáře, ale zvítězily zkušenosti a téměř čtyřicetiletý brankář hostí Neradovu kličku ustál.

Šanci Pardubic měl Dittrich, který tvrdou střelou vyprášil rukavice Radka Sňozíka. Na druhé straně posadil Jindřišek přímý kop krásně na hlavu Jakuba Rady, proti němuž musel na brankové čáře vytáhnout další skvělý zákrok veterán Shejbal.

Od pětatřicáté do sedmatřicáté minuty přišly další tutovky mládežnického reprezentanta Petra Nerada. Nejdřív k němu Moravec přistrčil Bartkův centr, ale dvaadvacítka v zelenobílém mířila z úhlu podél hostujícího brankáře těsně vedle. O dvě minuty později jeho hlavu našel Kalinův centr v malém vápně. Mladý talent ale napálil pouze na brankové čáře ztuhlého Shejbala.

Těsně před koncem prvního dějství měly Pardubice velkou šanci na vyrovnání. Sám před brankou se ocitl Jeřábek, proti němu ale vytasil Sňozík fantastický zákrok a zneškodnil šanci na roh. Když těsně před poločasem nedoběhl Moravec nabídku od Jirouše, šli Klokani do kabin s jednobrankovým vedením.

Pokud se na konci prvního dějství Moravec neprosadil, vše napravil po výkopu druhé půle. Josef Jindřišek sice míč spíše odkopával, ale do volného prostoru vlétl právě Moravec, prostřelil Shejbala a znásobil zelenobílé vedení.

Šanci na další gól měl v 56. minutě Jakub Rada. Ten zatočil přímý kop z dvaadvaceti metrů přesně k tyči, kde ale úřadoval Shejbal.

V 70. minutě z ojedinělé šance Pardubice snížily, střídající útočník Janecký si naběhl na centr z pravé strany na malé vápno a nekompromisně zavěsil. Dvacet minut před koncem tak utkání získalo zápletku.

Pardubice vycítily šanci, tlačily se do útoku a vstříc Sňozíkově brance létal jeden centr za druhým, obrana ale odolávala a tři minuty před koncem přišlo definitivní rozhodnutí. Střídající Pavel Vyhnal vybojoval na půlící čáře míč, obešel posledního obránce a podél Shejbala dal výsledku definitivní podobu. Bohemka porazila Pardubice 3:1 a přezimuje na prvním místě druholigové tabulky.