Zasloužené vítězství pro Bohemku

Trenéři Svědík a Weber hodnotí zápas s Pardubicemi.

Na tiskové konferenci po posledním podzimním kole druhé ligy dostal jako první slovo hostující trenér Martin Svědík. Ten uznal, že jeho mužstvo na body z Ďolíčku prostě nemělo. "Musím domácím pogratulovat k zaslouženému vítěství. My jsme si to nezasloužili, náš výkon neměl kvalitu a Bohemce jsme to hodně usnadnili," shrnul Svědík. "V prvním poločase jsme se vůbec nedostali do zápasu, byly tam špatné individuální výkony a nepracovali jsme ani jako tým. Nabídli jsme domácím spoustu šancí, při kterých nás zachránil Martin Shejbal," vyzdvihl pardubický trenér výkon svého brankáře.

Důležité události podle Svědíka orámovaly poločasovou přestávku. "V závěru první půle jsme měli jedinou vyloženou šanci, kterou jsme neproměnili a na začátku druhého jsme inkasovali druhý gól. Sice se nám podařilo snížit, ale dnes by tu ani remíza nebyla zasloužená. Nepodali jsme tu takový výkon, jaký jsme měli," uzavřel šéf pardubické lavičky Martin Svědík.

Jozef Weber se svým kolegou na tiskové konferenci souhlasil. "Opravdu jsme vyhráli zaslouženě, přesto byl průběh utkání zbytečně nervózní. V první půli jsme si vypracovali řadu šancí, po dlouhé době tam byla kvalita ve finální fázi. Dostávali jsme se do zakončení a tam už to pak je trochu o umění a štěstí. Je škoda, že je Nerad nedal, ale je to osmnáctiletý hráč a byl ve třech zakončeních, což je pro mě potěšující zjištění. Kdyby se nám v prvním poločase povedlo náskok navýšit, byl by zápas klidnější."

Druhý gól na začátku druhé půle přišel, přesto rozhodnuto nebylo. "I za stavu 2:0 jsem cítil z Pardubic nebezpečí a měl obavy o výsledek. Tím snížením se to potvrdilo. I když Martin říkal, že neměli sílu, tak tam bylo několik standardních situací a víte, jaký je fotbal. Kolikrát z takové situace může padnout branka, takže jsme se o výsledek zbytečně dlouho strachovali," zalitoval lodivod Bohemians.

Pro obě mužstva se jednalo o poslední zápas podzimu, Bohemka navíc hrála v tradičně výborné atmosféře v Ďolíčku. "Chci poděkovat klukům za celý podzim a chci poděkovat i fanouškům. Přesto, že byl Davis Cup a zima, přišlo přes tři tisíce lidí a atmosféra na druhou ligu je tu opravdu neskutečná. Snad jsme se jim třemi brankami a docela hezkým fotbalem odvděčili a doufám, že na nás nezanevřou a v podobném duchu budeme pokračovat i v jarní části," vzkázal do ochozů hlavní trenér Bohemky Jozef Weber.