Vánoce s Klokanem 2012

Hráčem roku se stal Jan Moravec, nejlepší trefu měl v tomto roce Petr Nerad.

Vánoce s Klokanem 2012

V Čechách nemá toto setkání, tato vršovická vánoční tradice, obdoby. Bohemka opět ukázala, jak vynikající má fanoušky. I přes dopolední nepřízeň počasí se v Ďolíčku setkalo mnoho malých i velkých Bohemáků a nakonec si fanoušci užili krásné sobotní odpoledne.

Autogramiáda hráčů a legend (Sloup, Němec, Panenka, Z. Hruška a Koukal) byla opět velmi žádána a již od samého začátku se začaly tvořit fronty. Po hodině, kdy program na náměstíčku vyplnila kapela Angels s Markem Černochem, se tedy mohlo začít naplno i na pódiu.

Po sérii rozhovorů (Jakubowicz, Valášek, Weber, Jarůšek) nesmělo chybět vystoupení animátorů, kteří si hráli s dětmi po celou dobu na ochozu stadionu. Také jsme se společně podívali na historii klubu prostřednictvím videoprezentace a rozhovorů s autory Cesty za titulem. Tento projekt vzbudil zájem všech předních českých sportovních médií a i fanoušci pravidelně navštěvují webové stránky oslavující a připomínající jediný bohemácký mistrovský titul.

Ve fanshopu v Ďolíčku bylo permanentně zaplněno, neboť ještě v pátek večer přicházelo do útrob stadionu nové zboží. Ježíšek má tedy z čeho vybírat a pod stromečkem možná hodně fanoušků najde nějakou tu novinku.

Bohemka společně s Ultras každý rok pomáhá dětem v projektu FOD Klokánek dražbou dresů. Fanoušci prokázali neuvěřitelnou soudržnost a plyšového klokana od Ultras a čtyři dresy Bohemáků (Jindřiška, Sňozíka, Moravce a reprezentační dres Nerada) vydražili za neuvěřitelných čtyřicet tisíc korun. Celá tato částka bude věnována Klokánkovi v Láskově ulici na Chodově.

Vrcholem večera bylo ovšem vyhlášení anket Gól roku a Hráč roku 2012, ve kterých fanoušci hlasovali na Virtuálním Ďolíčku. Gólem roku se stala s velkým náskokem trefa mladičkého Petra Nerada, který přeloboval brankáře zpoza velkého vápna v zápase s Karvinou.

Nejvíce hlasů od fanoušků dostal v anketě Hráč roku 2012 křídelní záložník Jan Moravec. V Bohemce je "Zip", jak je Moravcovi přezdíváno, již jedenáct let a nyní ho fanoušci odměnili titulem Hráč roku. Výsledky byly ovšem velmi vyrovnané.

Úplným zakončením bohemáckého setkání bylo pyro show od Ultras, což se po minulém ročníku stává pomalu již tradicí. Pyrem a ohňostrojem byl večer tedy uzavřen a nyní si jen užít Vánoce a vánoční svátky. V lednu se ovšem doufejme všichni setkáme na přípravných zápasech Bohemky a od března již pravidelně na zápasech v Ďolíčku.