U17 - hodnocení podzimní části 2012

Krátké ohlédnutí trenéra Vanka za podzimní částí soutěže.

U17 - hodnocení podzimní části 2012

V podzimní části jsme odehráli 13 mistrovských zápasů. Výsledkem našeho snažení je umístění na 4. příčce a celkové skóre 51:21. Celkový zisk 26 bodů nás zařadil mezi týmy Sparty a Pardubic. Takto mluví čísla, která jak se říká, nikdy nelžou.

Výsledky jsou samozřejmě důležité, protože žádný zápas nehrajeme proto, abychom ho prohráli, ale přece jen o něco výše je v měřítku hodnocení týmu předvedená hra. Pokud se podíváme na podzim jako celek, tak přece jen můžeme být mírně pozitivní. Samozřejmě jsme se nevyhnuli výpadkům ve výkonech a nepodařilo se nám udržet vysokou úroveň ve všech zápasech, ale přesto těch plusů na podzim nalezneme více.

Kluci neměli problém s herním stylem, protože 4-3-3 hráli již v minulých letech. Jsem rád, že všichni byli ochotni pracovat a plnit své úkoly. Povedlo se nám zapracovat několik prvků zejména v napadání rozehrávky soupeře a myslím si, že pro žádného soupeře díky tomu nebyl zápas s námi procházkou růžovým sadem. V útočné fázi jsme se snažili o konstruktivní a fotbalová řešení, kde jsme přece jen nebyli na takové úrovni jako v obranné činnosti a v hodně případech jsme byli nepřesní a navíc i několikrát naprosto zbytečně inkasovali. To je citelný nedostatek, na kterém musíme výrazně zapracovat. Přesto se nám však povedlo vstřelit 51 branek, což je průměr téměř 4 branek na zápas. Musíme však vzít v úvahu, že tento počin je zkreslen o výhry se Svitavy (8:0), Kolínem (10:2) a Šluknovem (7:2). Což je téměř polovina branek.

Mezi méně povedená utkání řadím určitě zápas s Libercem, kde si myslím, že domácí byli o chlup lepší, ale odvezli jsme si 3 body, Dále domácí duel s Boleslaví, kde jsme sice měli herní převahu, ale nedokázali jsme něco vymyslet a vytvořit si brankové příležitosti. No a určitě nesmí chybět zápas s Meteorem, který jsme trochu podcenili a soupeř nám zle zatápěl. Pokud bych však měl vybrat úplně nejhorší zápas podzimu, tak by to byl jednoznačně duel s Viktorkou Žižkov. Sice se jednalo o přípravné utkání, ale to jistě neznamená, že se k němu přistoupí tak, jak jsme předvedli. Zaslouženě jsme prohráli a navíc se na tomto tristním představení podíleli téměř všichni hráči.

Na té pozitivnější straně barikády by určitě stály zápasy se Spartou, Slavií, Chrudimí, Jabloncem a částečně i Hradcem a s Duklou, kdy byla k vidění zajímavá klání. Velmi mě mrzí, že jsme s prvními třemi týmy tabulky nebyli úspěšnější výsledkově, ale myslím si, že náš výkon by se dal hodnotit velmi vysoko. Nicméně je to velká zkušenost, kterou třeba na jaře zúročíme a tato "velká" utkání budeme schopni zlomit na svou stranu. Velkým plusem je, že se naši hráči v konfrontaci s tím nejlepším, co republika nabízí, nemají zač stydět.

Závěrem bych chtěl poděkovat všem klukům za přístup k tréninku i k zápasům a věřím, že se stejným elánem přistoupíme i k zimní přípravě, abychom byli schopni posunout naší hru o něco výše. Vždy je na čem pracovat a těch chybiček k odstranění je přece jen ještě docela dost. Informace k zimní přípravě budou ještě následovat, ale ještě doplním, že první trénink je na programu v pondělí 7.1.2013 v 16:00 na Kačerově, sraz 15:45 na místě.