U17 si poradila s dorostem Berouna

Klokani porazili druholigový starší dorost.

U17 si poradila s dorostem Berouna

Druhé přípravné utkání jsme hráli s Berounem, týmem staršího dorostu, který je účastníkem druhé nejvyšší soutěže.
V Berouně nás přivítal mráz, který pokryl celou republiku a jeho náporu se neubránila ani umělá tráva hřiště. Pro oba týmy tak přibyl další sok, a to velmi kluzký a zmrzlý terén, který komplikoval pohyb. Naštěstí se nikomu nic nestalo a kromě malých odřenin a naraženin jsme ze zápasu vyklouzli bez poskrvnky. Druhým pozitivem jsou místy povedené kombinační akce a šest vstřelených branek.

Zápas sebou však nese jedno velké minus. Tři naši hráči byli staženi ze hry kvůli velké nedisciplinovanosti a museli jsme dohrávat o jednoho muže v poli méně. Postupně trenér stáhl ze hry Káše, Kalaše a nakonec i Fotra, jehož nedisciplinovanost nejen, že vedla ke hře o deseti, ale i k nepřímému volnému kopu, který skončil brankou domácích. Pokud se tohoto příště nevyvarujeme, tak můžeme zapomenout na úspěšné jaro.

První polovina se nesla v duchu oťukávání a oba týmy si teprve zvykaly na specifické mrazivé podmínky. Našemu týmu se dařilo lépe kombinovat, a tak jsme měli častěji hru pod kontrolou. Soupeř hrozil z brejkových situací, ale ani jedna neznamenala nebezpečí pro naší branku. My jsme několik nadějných situací před domácí brankou měli, ale v zakončení nám kazil radost domácí brankář a spolehlivá obrana. Na gól se tak čekalo až do 35. minuty, kdy se nám konečně povedlo dobře zapressovat, Trčka vystihl rozehrávku soupeře a chytrým lobem skóroval - 0:1. Těsně před poločasem si vyměnil míč Blecha s Hromasem a jeho centr trefil ve skluzu Grohmann a bylo to o dva góly - 0:2.

Po přestávce se tak dlouho na branku nečekalo. Brejkovou situaci jsme vyřešili velmi pohledně. Trčka se neukvapil, přesně našel v pokutovém území Donáta a jeho vtipné přiťuknutí umístil k tyči Blecha - 0:3. Další dva zásahy jsme přidali po rohových kopech. Nejprve z levé strany centroval Donát a na přední tyči usměrnil míč hlavou do branky Borek - 0:4. No a poté z druhé strany centroval Blecha a míč z jeho kopačky poslal do sítě Brak - 0:5. Vzápětí jsme trochu zaspali a po individuální akci útočníka Berouna to bylo 1:5. Pak byl nařízen nepřímý kop za řeči Fotra a tečovaný centr propadl do branky - 2:5. Poslední slovo jsme si však vzali opět my. Velice dobře hrající Donát obešel soupeře, ale byl zastaven faulem a sám penaltu bezpečně proměnil - 2:6.

Trenér Petr Vanko: "Zápas jsme měli pod kontrolou, pozitivem je určitě vysoký počet vstřelených branek a místy i vydařené kombinace. V první polovině jsme se však opět prali s pressingem na velkém hřišti, který nám stále dělá potíže. Po přestávce jsme to však dokázali vylepšit a z toho pak pramenilo více zisků míče a více branek. Jako velké negativum vidím nedisciplinovanost našich hráčů. Ještě se mi nestalo, abych musel stáhnout ze hry postupně 3. Kluci to však i v křečích za ně odbojovali a aspoň si více zahráli. Stejné pravidlo bude platit i nadále: kdo má splněno a nenarušuje discpilínu, tak bude hrát. Platí to pro všechny a před každým zápasem!"

ČLU Beroun U19 - Bohemians 1905 2:6 (0:2)
Branky: 76. soupeř, 78. soupeř - 35. Trčka, 43. Grohmann, 51. Blecha, 68. Borek, 75. Brak, 80. Donát
Sestava: Dařina - Fotr (77. stažen ze hry), Hromas, Kalaš (29. Blecha), Káš (24. Brak) - Borek, Pekárek, Donát - Přibyl, Grohmann, Trčka