Hráči U17 si poradili se slovenskou Petržalkou

Svěřencům trenéra Vanka se v přípravě zatím daří.

Hráči U17 si poradili se slovenskou Petržalkou

V pořadí třetí přípravný duel jsme sehráli se zahraničním soupeřem. Na Šeberov za námi dojeli přátelé ze Slovenska, a to konkrétně tým FC Petržalka.
Klub, který ještě nedávno reprezentoval Slovensko jako Artmedie, dnes nezažívá takový lesk a slávu, ale pro nás to bylo vítané zpestření. Každá možnost, kdy se můžeme poměřit s týmem mimo naší ligovou skupinu, je výborným měřítkem.

Celé utkání nakonec skončilo výrazně v náš prospěch, ale zejména první minuty tomu nenapovídaly. Hosté nás trápili aktivním napadáním, se kterým jsme si několik minut nevěděli moc rady. Pak jsme se však dokázali prosadit a postupem času jsme Petržalce vnutili náš styl hry a celý zápas ovládli.

Jak již bylo zmíněno, tak první minuty se nesly ve znamení aktivity hostů a nám se příliš nedařilo vnést klid do rozehrávky. Postupně jsme však získali větší jistotu a v polovině prvního poločasu se po individuální akci velice dobře hrajícího Trčky a následném centru prosadil z blízka Tomič - 1:0. Zanedlouho jsme úspěšně pressingem získali míč a Grohmannovu přihrávku pod sebe napálil do sítě Charvát - 2:0. Do přestávky se stav už nezměnil, ale šancí na skórování jsme měli dost. Výborně však několikrát zasáhl hostující brankář, nebo se nám nepodařilo trefit branku.

To druhá polovina už byla gólově bohatší. Netrvalo to ani dvě minuty a po rychle rozehraném rohovém kopu přiťukl Charvát míč Donátovi a jeho střelu vyrazil brankář jen k Trčkovi, který neměl problém dorazit do branky - 3:0. A za chvilku jsme se radovali znovu. Grohmann se rychle zorientoval po autovém vhazování, prostrčil míč mezi obránce a rozběhnutý Fiedor s přehledem zakončil - 4:0. Další navýšení náskoku přišlo po hezké kombinační akci. Tomič posunul míč do pokutového území, kde jej Grohmann přiklepl do běhu Kášovi a ten umístil svou střelu přesně k tyči - 5:0. Definitivní podobu výsledku dal po individuální akci Přibyl, když mu přihrávku přesně načasoval Věchtík. Nejprve se zbavil obránce a pak střelou na přední tyč nedal brankáři šanci - 6:0.

Trenér Petr Vanko: "V prvních minutách jsme měli trochu problémy, protože jsme situace řešili až moc fotbalově, když to nebylo zrovna nejideálnější. Pak jsme však dokázali soupeřovo napadání efektivně překonávat a výsledkem bylo několik zajímavých přechodů do gólových šancí, některé dokonce brankou skončily. Určitě potěšilo tempo, které jsme zvládli udržet až do konce a několik hezkých kombinací, které vedly k šancím. Stále však musíme pracovat na zdokonalení pressingu a určitě je potřeba snížit počet nevynucených ztrát míče při rozehrávce."

Bohemians 1905 - FC Petržalka 1898 6:0 (2:0)
Branky: 20. Tomič, 25. Charvát, 42. Trčka, 45. Fiedor, 67. Káš, 72. Přibyl
Sestava: Bartůněk (41. Danko) - Hromas, Brak, Vacík, Káš - Charvát, Tomič (28. Věchtík), Donát (52. Tomič) - Přibyl (28. Fiedor), Grohmann, Trčka (52. Přibyl)