Sedmnáctka podlehla v přípravě Příbrami

Poslední herní příprava před soustředěním v Tachově.

Sedmnáctka podlehla v přípravě Příbrami

Na Litavce jsme hráli poprvé na nově položené umělé trávě a musím říct, že rozdíl oproti té minulé byl znát na první pohled. Proti nám stál soupeř, který vede druhou skupinu dorostenecké ligy bod před Budějovicemi.

Větší starosti než se soupeřem jsme však měli sami se sebou. V jeden den se sešly zápasy všech tří dorosteneckých týmů a když se k tomu přidala nemalá marodka zejména v U19, tak nás k dispozici příliš nezůstalo. V první polovině jsme ještě s domácími drželi krok a dokonce jsme vedli, ale po přestávce bylo vidět, že nám brzy došly síly a soupeř nás přehrál. Bohužel se na nás podepsal i fakt, že před zápasem toho někteří moc nenatrénovali díky horám a nebo zranění. To ale určitě nesmí být omluva, že za 40 minut inkasujeme 5x.

Naší jedinou branku vstřelil Charvát po přímém kopu, kterému předcházel faul na Grohmanna. Ve druhém poločase jsme brzy inkasovali a naše defenziva se zanedlouho rozsypala jako domeček z karet. Soupeř tak přidával jeden gól za druhým až se skóre zastavilo na 5:1.

Trenér Petr Vanko: "Dnes to nebylo ono a i když by se dalo najít několik objektivních faktorů, proč jsme na Příbram nestačili, tak nelze omluvit výkon v obranné fázi ve druhém poločase. I když jsem ofenzivně laděný hráč, tak se vždy a bez výjimky musím podílet na obraně celého týmu. To platí zejména pro naše středové hráče, kteří hráli ve druhém poločase. Těším se však, že se do konce týdne dáme dohromady a na soustředění dobře potrénujeme, abychom šli do soutěže v o něco lepší kondici - zejména zdravotně."

FK Příbram - Bohemians 1905 5:1 (0:1)
Branka: 25. Charvát
Sestava: Bartůněk (41. Danko) - Borek, Kalaš, Brak, Hromas - Charvát, Trčka (41. Tomič), Donát - Přibyl, Grohmann, Radimský