První zápas Bohemka nezvládla

Ve vyrovnaném zápase byly Teplice na Vyšehradě efektivnější.

První zápas Bohemka nezvládla

Juniorská liga se probouzí ze zimního spánku a 18. kolem začíná jarní část soutěže. První šancí pro mladíky Bohemians zužitkovat náročnou zimní přípravu byl domácí duel proti Teplicím. Pikantnost tomuto zápasu dodává fakt, že Teplice byly zároveň i naši sousedé v tabulce.

Zápas začala obě mužstva velmi aktivně. Z hráčů bylo cítit, že nikdo nechce udělat chybu a zkomplikovat tak cestu svého týmu za prvními jarními body. K vidění byla spousta důrazných soubojů ve středu hřiště a fyzicky velmi náročný fotbal z obou stran. Mladíci trenérům dokazovali, že po kondiční a taktické stránce se přes zimu rozhodně nezhoršili.

S plynoucím časem však stále nepřicházely gólové příležitosti. Hostujícím obráncům nejvíce komplikoval život rychlonohý Milan Havel, který přišel vypomoci z A-týmu. Hosté hrozili především z rychlých protiútoků, se kterými si domácí obrana zatím věděla rady.

Ve 21. minutě se mohl mezi střelce zapsat útočník Špilár, slovenský reprezentant do 19ti let, který je v Bohemians na zkoušce, jeho akrobatické zakončení ale brankař Lukáč zkrotil v rukavicích. Mírný tlak Bohemky vyústil v jedovatý pokus Havla z levé strany vápna a následnou dorážku Jiskry z bezprostřední blízkosti. Noční můrou pro teplické útočníky se v první půli stal Živný, který zastavoval jeden útok za druhým a zároveň se snažil přesnými pasy podporovat útočné snažení svých spoluhráčů. Žádná další šance se již neurodila a první poločas skončil 0:0.

V průběhu druhého poločasu začala hra nabírat na tempu a útočné akce se přelívaly ze strany na stranu. Jako první zahrozili hosté. V 53. minutě rozehrál Krátký volný kop z hranice vápna a ve skrumáži těl před brankou si míč našel cestu na kopačky Šaldy. Kapitán Teplic ale naštěstí trefil pouze svého spoluhráče Kulhánka. Na druhé straně Havel přetlačil obránce, při jednom se svých výpadů do teplické obrany a předložil míč nabíhajícímu Jiskrovi. Ten se však místo okamžité střely pokusil o zpracování a tím přišel o výhodnou pozici. Z následného závaru Klokani nic nevytěžili.

V 65. minutě zafungovalo fotbalové pravidlo: „Nedáš – dostaneš“. Strada po rychlém protiútoku a chybě domácí obrany poprvé prostřelil gólmana Starczewského. Klokani se za žádnou cenu nechtěli smířit s porážkou a vrhli veškeré síly do útoku. Tím se však pro teplické rychlíky otevírala zajímavá okénka v obraně. I přes nasazení a očividnou snahu se bohemáckým juniorům nedařilo najít recept na dobře fungující obranu Teplic. Potřebný impulz a kvalitu ve finální přihrávce nepřinesli ani noví hráči na hřišti - Trýzna a Bilas.

I přes očividnou snahu všech mladých Klokanů se nedařilo dostat hosty pod souvislý tlak. Naopak soupeř stále častěji hrozil z brejků. V 82. minutě, po jednom z nich, Bubeníček zpečetil vítězství hostů druhým gólem do domácí sítě. Bohemka si bude muset na první jarní body počkat. Trenér Šturma však může být spokojen s nasazením a bojovností svých svěřenců.