Jablonec udělil Bohemce krutou lekci

Junioři dostali od jabloneckých mladíků celkem sedm branek.

Jablonec udělil Bohemce krutou lekci

Kromě několika desítek diváků poctilo mladé fotbalisty svou přítomností na vyšehradském stadionu i ostré jarní slunce, které jako by v úvodních minutách vlilo více energie do žil Klokanům. Právě fotbalisté Bohemians Praha 1905, navzdory papírovým předpokladům, určovali tempo hry v úvodních dvaceti minutách. Aktivitou hýřil především rychlonohý Havel, který si hned v první minutě zápasu naběhl na dlouhý centr za obranu, a jen včasné vyběhnutí hostujícího brankaře mu zabránilo ve skórování. Ten samý hráč schovával hlavu v dlaních v osmé minutě zápasu, kdy po rohu Šumského hlavičkoval těsně nad bránu. Jablonečtí zatím hrozili pouze z ojedinělých protiútoků. To se však mělo rychle změnit.

Postupně se začala hra vyrovnávat. Soupeř se začal pomalu osmělovat v práci s míčem i v kombinační hře směrem dopředu. Ve 27. minutě ještě zachránil Klokany praporek pomezního rozhodčího, mávající ofsajd, ale o dvě minuty později již nic nezabránilo hostujícímu Jurčovi ve vstřelení prvního gólu zápasu. Hlavou překonal brankaře Starczewského po centru z pravé strany. Okamžitou odpověď měl na kopačce Šumský, kterého spoluhráči uvolnili po kombinaci ve středu hřiště, z hranice velkého vápna však orazítkoval pouze břevno jablonecké svatyně.

Ve 37. minutě pak lekce v efektivitě pokračovala. Šikovný útočník Kubista rychlý brejk nepřetavil v druhý gól Jablonce, především díky skvělému zákroku brankaře. S odraženým míčem si však neporadila zeleno-bílá obrana a Pavlata v poklidu dorazil do odkryté sítě. Od této chvíle se našim obráncům začala lepit smůla na paty, což demonstrovala dvojice Egert – Kouba ve 41. minutě, kdy po nechtěném přiťuknutí druhého jmenovaného rozvlnil síť opět Jurča. Třetí gól poslal snaživé Klokany do kolen a pod velkým tlakem soupeře dohráli zbytek poločasu.

Trenér Šturma o poločase dokázal své svěřence opět namotivovat do utkání a příchodem Jiskry a Maxy vsadil vše na ofenzívu. Studenou sprchou pro všechny příznivce zelenobílých však byla 54. minuta a čtvrtý gól, tentokráte z kopačky Kubisty, který po nedůslednosti obrany propálil z hranice velkého vápna vše, co mu stálo v cestě. Po tomto zlomovém momentu zůstal na hřišti pouze jeden tým. Jablonec ovládal hru a povedlo se mu přidat ještě tři góly do demotivované, otevřené a nedůsledné obrany Bohemky. Na hráčích však bylo vidět, že minimálně čestnou branku vstřelit chtějí. V 84. minutě se alespoň tento dílčí úspěch povedl. Špilár byl faulován ve vápně a rozhodčí Mokrusch nařídil penaltu. K exekuci se postavil Šumský a bezpečně ji proměnil umístěnou střelou do protipohybu brankaře. To ale bylo bohužel vše ze strany Bohemky. Hráči budou muset na nepovedený zápas rychle zapomenout a soustředit se na nadcházející utkání, do kterého vstoupí opět za stavu nula-nula.