Z Karviné vezeme bod

Klokani se po bezbrankové remíze osamostatnili v čele tabulky.

Z Karviné vezeme bod

Nejdelší výjezd letošního jara čekal Klokany v devatenáctém kole Fotbalové národní ligy. Tým Jozefa Webra se vydal do Karviné, která má navzdory velkým ambicím blíže k sestupovým pozicím než ke špičce.

V sestavě Bohemians nemohl nastoupit Michal Šmíd, kterého na stoperu nahradil Jiří Ptáček. Na svůj post na pravém kraji obrany se vrátil Jan Růžička, a Matěj Štochl se představil pod hrotem útoku místo Petra Nerada. Ještě víc změn v sestavě udělal domácí trenér Pánik, který poprvé postavil do hry i stopera Jiřího Homolu.

Množství změn v sestavě ale nebylo na domácích vidět a už ve třetí minutě měl Radek Sňozík co dělat. Z pětadvaceti metrů napřáhl Jakub Hottek a kapitán Bohemky se musel natahovat, aby vyrazil míč směřující k tyči. O chvíli později se v nebezpečné pozici ocitl i Fiala, po Knötigově centru hlavičkoval nad.

Bohemka poprvé zahrozila až po dvaceti minutách hry, zato ale pořádně. Josef Jindrišek našel přesně nabíhajícího Matěje Štochla, ten si poradil s obráncem a šel sám na Palečka. Karvinský brankář mu ale zkušeně zmenšil střelecký úhel a velkou šanci vyrazil.

Souvislejší převaha Bohemky pak vyústila v další šanci. Pěknou kombinaci po levé straně zakončil David Bartek přenesením na Moravce, jehož tečovaná střela prolétla jen těsně vedle domácí branky.

V závěru prvního poločasu měli opět náznaky šancí domácí. Mišinský si zaběhl za Cseha a mířil těsně vedle branky Radka Sňozíka. Ze standardní situace zahrozil i Hottek, ale Ptáček odvracel míč vedle. Když pak míč po Jiroušově centru nedoběhl Moravec, skončil poločas bez branek.

Ve druhém poločase se necelých devět stovek diváků v Karviné zlepšení kvality hry nedočkalo. Za v bílém hrající domácí byl opět nejnebezpečnější Jakub Hottek a jeho standardní situace, obrana žlutých Klokanů ale byla pozorná.

Druhou šanci k rozhodnutí měl 20 minut před koncem Matěj Štochl, ke kterému se propadl dlouhý míč, ale velkou příležitost opět zlikvidoval skvělý Paleček. Hned z protiútoku nabízel Mišinský míč Legierskému, který ho ale nedoběhl a de facto zakončil výčet větších šancí v zápase.

Poslední minuty už se odehrávaly ve znamení velkého počtu nepřesností a náznaků šancí Bohemians, kteří v závěrečných minutách měli větší zájem tvořit hru. Centry Kaliny ani Budínského nenašly své adresáty a oba týmy se rozešly bez branek. Bohemka se ale díky zaváhání Znojma osamostatnila na čele FNL.