Spravedlivá dělba bodů podle obou trenérů

Zápas v Karviné hodnotí trenéři Pánik, Weber a univerzál Matěj Štochl.

Po skončení zápasu byli oba trenéři se získaným bodem spokojení. Klokani se díky němu osamostatnili v čele tabulky Národní fotbalové ligy. „Z pohledu výsledku můžeme být spokojeni, bod bychom brali. Podle průběhu jsme možná měli vyhrát. Přestože to utkání bylo vyrovnané, tak jsme měli tři nebo čtyři brankové příležitosti. Neproměnili jsme je a to jsou v takovýchto utkáních klíčové momenty. Kdybychom je využili, tak jsme tu vyhráli, ale nepovedlo se, takže je remíza zasloužená,“ zhodnotil zápas trenér Bohemians Jozef Weber.

Podobně o nedělním duelu mluvil i domácí trenér Jan Pánik. „Bohemka je první v tabulce, takže jsme čekali těžké utkání a to se potvrdilo. Chtěli jsme odčinit výkon a výsledek ze Znojma a remízu 0:0 musíme vzít. Dvakrát nás podržel Lukáš Paleček, my jsme také měli náznaky šancí, takže je remíza spravedlivá,“ řekl domácí lodivod.

Mužem, který mohl utkání rozhodnout, byl Matěj Štochl, který měl v každém poločase po jedné velké šanci, obě mu ale zneškodnil domácí gólman Paleček. Zimní posila Bohemky litovala hlavně první promarněné příležitosti. „První nápad byl udělat kličku, ale nakonec jsem to zkusil dát po zemi k tyči. Paleček mi to ale vyškrábl,“ popisoval Štochl sólo v prvním poločase. „Ve druhém jsem si zpracoval prodloužený nákop od Radka Sňozíka, brankář proti mně skvěle vyběhl, to měl být také gól“ litoval svých příležitostí vysoký univerzál.