U14 na začátek jara padla doma s Plzní

Závěrečná desetiminutovka nestihla zvrátit nepříznivý výsledek

U14 na začátek jara padla doma s Plzní

V prvním jarním zápase jsme přivítali Viktorii Plzeň. Uvědomovali jsme si, že zápas bude mnohem těžší než podzimní souboj v Plzni, odkud jsme si odvezli výhru 6:0. Soupeř se od té doby posunul dále a navíc jsme hráli na "malém" Šeberově, kde kromě fotbalovosti je potřeba přidat dostatečnou dávku bojovnosti a důrazu.
Už od začátku zápasu bylo jasné, jak bude probíhat. Hrálo se především mezi šestnáctkami. K vidění bylo spousta osobních soubojů, což je klasický úkaz na Šeberově, a bohužel i hodně nepřesností.
Prvních 20 minut jsme měli lehounce navrch. V 11. minutě z otočky zpoza vápna skóroval Letvan a vedli jsme 1:0. Vzápětí jsme ještě rozhozené Plzni zahrozili z dvojité šance, kdy nejprve Zita neprostřelil gólmana a následně Hisem.
Poté stojí za zaznamenání ještě v 18. minutě střela Zity mimo, ale pak už převážila větší bojovnost Plzeňských, kteří ji navíc doplňovali jednoduchostí. Neutápěli se ve zbytečných kombinacích v přehuštěném středu hřiště, ale snažili se dostat míče jednoduše a co nejrychleji dopředu.
Po poločasové přestávce už zcela převzali hosté iniciativu a ve 42. minutě korunovali svoji snahu vyrovnávacím gólem na 1:1.
Chvíli poté po špatné komunikaci naší obrany jsme inkasovali podruhé.
V závěru zápasu jsme posunuli stopera Filipa Malého na hrot k Zitovi a získali jsme výraznou převahu. Bohužel přes několik šancí jsme nedokázali vyrovnat.
Je třeba říci, že kromě závěrečné desetiminutovky jsme nehráli vůbec dle našich představ. Oproti podzimu naprosto chyběla podpora útoku od krajních obránců, střed zálohy držel dlouho míč, což na malém hřišti na Šeberově je kontraproduktivní a směrem dopředu chyběly přihrávky a výzvy pro útočníky do volných prostorů. A také naši útočníci oproti podzimu neproměňovali své šance. Celkově naše hra směrem dopředu působila od celého týmu toporně a ustrašeně. Posledních deset minut nám ukázalo, že to umíme a jak se má hrát na užším hřišti.
V příštím kole nás čeká bojovný Benešov, který nám kladl velký odpor již na podzim. Celý realizační tým věří, že kluci půjdou nahoru a předvedený výkon bude rapidně lepší.