Bohemka sahala po vítězství

Juniorku dělilo od třech bodů sedm minut a penalta.

Bohemka sahala po vítězství

K velice těžkému utkání naskočila v pondělí juniorka Bohemky doplněná o několik hráčů z A-mužstva. V brance nastoupil Bartoloměj Kuru, obranu doplnili Jiří Ptáček a Martin Kolář a v záložní řadě se objevili dva mladíci Lukáš Budínský a Nicolas Šumský.

A právě poslední dvojice jmenovaných se připletla k první vážnější gólové šanci Klokanů. Ve dvacáté minutě sklepl Kolářovu přihrávku Špilár na Šumského, který prvním dotykem našel nabíhajícího Budínského. Ten tváří v tvář domácímu brankáři nezaváhal a poslal Bohemku do vedení.

Ve 38. minutě se po ruce Čepeláka kopala penalta. Míč si postavil Šumský, ovšem brankář Malina jeho pokus chytil a Špilárova dorážka mířila vedle branky domácí Slavie. Bohemka si již jednobrankové poločasové vedení ohlídala a do kabin šli za mrazivého počasí v lepší náladě Klokani.

Junioři Bohemky na tom byli ještě lépe ve 47. minutě po tečované střele, když se mezi střelce zapsal Jiří Ptáček. Ovšem Slavia na tuto branku dokázala velmi rychle zareagovat. Po faulu na hranici vápna si míč postavil Vondráček a jeho přímý kop těsně před brankářem tečoval Jan Peterka.

Najednou byli ofenzivní hráči na obou stranách nebezpečnější a dostávali se do gólových šancí. Na prudký centr Václava Šebka bohužel Budínský se Špilárem nedosáhli. Po chvilce zkoušel po zemi ohrozit branku soupeře sám Budínský, ale před Šedivým domácí obrana odkopla míč na poslední chvíli na roh.

V 83. minutě se objevil ve vápně volný Červenka a svoji příležitost využil a srovnal skóre na 2:2. Slavia se do koncovky tlačila v závěru zápasu ještě více, ovšem těsně před koncem se v gólové příležitosti objevil na druhé straně Jakub Košata. Hlavičkou poslal míč do protipohybu gólmana Maliny, ale ten neuvěřitelným zákrokem zachránil Slavii.

Bohemka potvrdila, že na svého vršovického souseda umí. I když postavení v tabulce tomu neodpovídá, na podzim Klokani Slavii porazili a nyní opět sahali po třech bodech. Ovšem v mrazivém Edenu skončil zápas zřejmě spravedlivou remízou 2:2.