Čas protrhnout střeleckou smůlu

V neděli do Ďolíčku přijede Opava.

Čas protrhnout střeleckou smůlu

Moravskoslezský čtyřboj končí. Po zápasech se Zlínem, v Karviné a Znojmě přijede v jednadvacátém kole Fotbalové národní ligy do Ďolíčku soupeř z nejvzdálenějších končin republiky – Slezský fotbalový klub Opava.

Opavští fanoušci prožili fotbalový podzim jako ze zlého snu. Z prvních šestnácti kol vyhrál jejich tým pouhé dva zápasy a dopadl až na dno tabulky druhé nejvyšší soutěže. Vstup do jara je ale ve Slezsku podstatně veselejší. Tým přes zimu posílili obránce Marián Štrbák i Roman Potočný, který přišel na hostování z Bohemky a hned naskočil do základní sestavy. I s ním po úvodní těsné porážce s HFK Olomouc vyhráli svěřenci trenéra Davida Vavrušky zápasy v Pardubicích a ve Zlíně, dostali se pryč ze sestupových pozic a nyní jsou čtrnáctí. Právě Roman Potočný se ale v neděli v Ďolíčku kvůli dohodě klubů nepředstaví.

Bohemka sice v prvním jarním zápase porazila Zlín, z následujících dvou výjezdů se ale vrátila dohromady pouze s jedním bodem, navíc bez vstřeleného gólu, a opustila první místo v tabulce, kde je nyní Znojmo. I proto se nyní trénink Klokanů zabývá více útočnou fází. „Věnujeme se především zakončení a zaměříme se na důraz ve vápně a v koncovce,“ popisuje Jozef Weber náplň tréninků. „I když nám teď dva zápasy výsledkově nevyšly, věřím, že uspějeme!

Od poločasu zápasu se Znojmem se vznáší i otazník nad brankáři. Radek Sňozík ještě v sobotu podstoupí lékařskou prohlídku, podle jejíž výsledků se rozhodne. „Uvidíme před zápasem, ale cítím se být v pořádku“, uklidňuje kapitán Bohemky. Připraven naskočit je samozřejmě i Jiří Havránek. „Na každý zápas se připravuji, jako kdybych měl nastoupit. Žádný problém mi to nedělá,“ ujištuje druhý brankář.

Zápas začíná v neděli úderem páté hodiny odpolední a jako hlavní rozhodčí ho bude řídit Jiří Houdek za asistence pánů Vlasjuka a Mokrusche. Do Ďolíčku se ale můžete vypravit už v pátek a ve fanshopu si popovídat nebo vzít autogram od Nicolase Šumského, který bude v obchodě se suvenýry od tří hodin prodávat. V neděli pak nezapomeňte na změnu času, ať nezmeškáte první poločas. Pokud se vám výkon Klokanů bude líbit, můžete dát spokojenost najevo nejen při děkovačce, ale i při odchodu ze stadionu. Družstvo Fanoušků Bohemians umístilo na náměsíčko, ochoz hlavní tribuny i do kotle "Bednyho bedny", kam můžete vhodit svůj vratný kelímek, pomoci klubu a ocenit výkon hráčů na hřišti.