Dvě vychytané nuly v řadě

Jiří Havránek naskočil za zraněného Radka Sňozíka dvakrát v základní sestavě.

Dvě vychytané nuly v řadě

V letošní sezoně naskakoval Jiří Havránek spíše v Juniorské lize, kde si připsal pod trenérem Šturmou pět startů (Jablonec, Slovácko, Hradec Králové, Jihlava, Mladá Boleslav - tedy týmy z lepší poloviny tabulky) a odchytal také pohárové utkání na Meteoru.

Nyní, v době zranění kapitána a brankářské jedničky Radka Sňozíka, naskočil ke dvěma utkáním od začátku a potkal se s vynikající formou. Již v domácím utkání s Opavou vychytal čisté konto, neměl ovšem tolik práce. O dost náročnější to měl on sám i celý tým v neděli ve Varnsdorfu.

"Pro celý tým to byl zlomový zápas. Varnsdorf chce postoupit, jak to také sám hlásil, proto jsme tam chtěli něco urvat," okomentoval situaci Jiří Havránek. "Chtěli jsme se odpoutat od soupeřů a přiblížit se tak k postupu. Jeli jsme tam s velkým respektem, ale chtěli jsme bodovat," poodhalil odhodlání celého týmu Havránek.

Právě ve Varnsdorfu Havránek tým hodně podržel. Vychytal všechny gólové příležitosti Varnsdorfských, dostal se do Sestavy 22. kola FNL a i hráči mu děkovali. "Havroš byl výbornej. Hodně nás podržel," přiznal hned po zápase záložník Jan Moravec.

"Pro mě osobně to bylo utkání dvou rozdílných poločasů. V prvním jsem moc práce neměl, druhá půle byla náročnější. Od toho tam ale jsem, abych něco chytil," řekl pro klubový web Havránek.

Ve Znojmě, kde v průběhu utkání nahradil otřeseného Sňozíka, inkasoval z protiútoku jednu branku. Od té doby ho ovšem nikdo ze soupeřů nepřekonal. Jak se situace bude vyvíjet dále, si můžete tipnout na naší Facebookovské stránce.

Velký rozhovor s Havránkem přineseme v nedělním magazínu 1905 Klokan, určitě se zařadí k těm nejlepším v historii magazínu.