Souboj prvního s předposledním

V neděli na Bohemku přijede Čáslav.

Souboj prvního s předposledním

Zatímco jaro ve Fotbalové národní lize má již třetinu za sebou, to meteorologické se teprve hlásí ke slovu. Obě dohromady by se mohla spojit v příjemné odpoledne s Bohemkou již tuto neděli v Ďolíčku. Klokani ve třiadvacátém kole přivítají Čáslav.

Středočeši již nejsou štikou ve vodách druhé nejvyšší soutěže, jak si je Klokani pamatují, a nyní jim vážně hrozí sestup o patro níže. Mají sice odehráno o dva zápasy méně než jejich konkurenti, v tabulce jsou ale předposlední. V posledním kole Čáslav zabojovala, popřela tabulkové předpoklady a porazila doma HFK Olomouc 3:0 jednou brankou Fikejze a dvěma trefami Melissopoulose. Řecký střelec se v Čáslavi nemusí cítit osaměle. V kádru modrobílých má totiž hned několik krajanů.

Klokani v posledních zápasech ukončili sérii matných výkonů, hlavně první poločas ve Varnsdorfu byl podle trenéra Webra na vysoké úrovni, a nyní se chystají na Čáslav a její styl hry. "Ti cizinci hrají hodně na sebe, chtějí se ukázat a nikdo moc neví, co se od nich dá čekat. Teprve se ukáže, zda tak velká obměna kádru Čáslavi prospěla," hodnotí nedělního soupeře stoper Bohemky Jiří Ptáček, který dres nedělního soupeře oblékal půldruhé sezony.

Oba nedělní soupeři se pravidelně potkávali při působení Bohemky v nižších soutěžích. Ze sedmi vzájemných zápasů, dvou v ČFL a pěti ve druhé lize, vyhrála třikrát Bohemka, jednou Čáslav a tři utkání skončila nerozhodně. Poslední měření sil se odehrálo na konci září loňského roku na čáslavském stadionku Pod hrádkem, ani jeden tým se tehdy ale příliš nepředvedl a zápas nevalné úrovně skončil bezbrankovou remízou.

Již v pátek odpoledne můžete přijít do fanshopu probrat následující i minulé zápasy s Janem Moravcem, který se ujme role prodavače. Čáslav, a doufejme, že i jarní počasí, pak můžete přijít přivítat do Ďolíčku po nedělní patnácté hodině, kdy se otevírají brány stadionu. V pojízdném fanshopu na vás bude čekat nejlepší střelec dorostenecké kategorie a člen A-týmu Milan Havel, u kterého bude k dostání i nový magazín Klokan obsahující velký rozhovor s Jiřím Havránkem. Výkop utkání je naplánován na tradiční pátou hodinu odpolední. Hlavním rozhodčím utkání byl delegován Jan Jílek, kterému budou asistovat Jiří Moláček a Zdeněk Arnošt. Po zápase můžete opět podpořit Bohemku vhozením svého vratného kelímku do Bednyho beden, které jsou po malých úpravách všechny stoprocentně připraveny.

Bohemians Praha 1905 - FK Čáslav
Neděle 14. 4. 2013 17.00 (Ďolíček)