V neděli "Zelené kolo"

Ligová fotbalová asociace spustila společný CSR program Zelený život.

V neděli "Zelené kolo"

Ligová fotbalová asociace (LFA) si uvědomuje významnou roli, kterou ve veřejném životě hraje profesionální fotbal, a proto se rozhodla spustit program CSR pod názvem Zelený život inspirovaný Modrým životem z knížek Jaroslava Foglara.

Zkratka CSR představuje Corporate Social Responsibility a „společenská odpovědnost“ firem ke svému okolí je dnes jejich nedílnou součástí. CSR může být po vzoru jiných fotbalových zemí chápaná rovněž jako Community and Social Responsibility program, tedy aktivity zaměřené na místní komunitu klubu, která klade větší důraz na identitu klubu se svým lokálním prostředím.

Hlavním cílem Zeleného života je propagace společenské odpovědnosti klubů nejvyšších fotbalových soutěží u nás. Na stránkách Zeleného života tak naleznete příběhy o solidaritě a pomoci. Zelený život má ambice stát se celospolečensky známým dobročinným projektem s charitativním podtextem.

Záštitu nad Zeleným životem přijala patronka projektu Alena Šeredová. Důvodů tohoto výběru bylo hned několik. V prvé řadě jde o silnou, známou a mediálně pozitivní osobnost s dosahem širším než je sportovní oblast. Alena Šeredová je navíc známa svoji vysokou angažovaností v charitativních projektech (od roku 2004 je patronkou italských SOS vesniček, pomohla postavit školu v africké Rwandě, zapojila se do adopce na dálku, pořádá tábory pro sociálně slabé děti, v roce 2012 získala ocenění International Award Aid Children). V neposlední řadě je veřejnosti známá její spjatost s fotbalovým prostředím, je manželkou slavného italského fotbalisty Gigiho Buffona.

O tomto víkendu bude vyhlášeno Zelené kolo, kdy bude vyjádřena podpora vybranému subjektu, kdy LFA navrhuje finančně podpořit nákup speciálního vozidla pro zatím neurčený sportovní klub handicapovaných sportovců. "Účast v projektu Zeleného života včetně zmíněného Zeleného kola není povinná, ale klub Bohemians Praha 1905 je rád, že může být součástí tohoto lidsky příjemného projektu," říká Tomáš Mutinský, tiskový mluvčí klubu.

Dětský doprovod hráčů na hřiště bude oblečen v zelených tričkách projektu, realizační týmy obou nedělních klubů v Ďolíčku budou mít připnutou na oblečení zelenou stužku. Vyjádří tím zapojení do projektu.