Přemysl Bičovský: Cítil jsem křivdu, že nemůžu hrát

Na webu Cesta za titulem si můžete přečíst rozhovor s kapitánem mistrovského týmu.

Přemysl Bičovský: Cítil jsem křivdu, že nemůžu hrát

Fanouškovský projekt Cesta za titulem věnovaný třicetiletému výročí zisku dosud jediného mistrovského titulu v historii Bohemians provází fanoušky prakticky den po dni mistrovskou sezonou a publikuje historické materiály v moderním (internetovém) hávu. Ale autoři projektu nezapomínají také na samotné aktéry a s třicetiletým odstupem postupně zpovídají hráče mistrovského týmu.

Rozhovor s Přemyslem Bičovským vznikl 6. dubna večer, tedy přesně o třicet let později od pohárového zápasu s Anderlechtem Brusel. Tehdejší kapitán a vůdce týmu chyběl v základní sestavě a i vzhledem k vývoji zápasu se v závěru prvního poločasu z tribun Ďolíčku ozývalo hromově jeho jméno. Přemysl Bičovský se na hřišti skutečně po poločasové pauze objevil, ovšem po zápase rezignoval na svou funkci hlavní trenér Tomáš Pospíchal a tým musel převzít Josef Zadina. Bohemka prožívala bouřlivé období a téma první části rozhovoru je tedy nasnadě.

Je potřeba představovat Přemka Bičovského? Možná těm mladším, citujme z webu Cesty za titulem: "Byl kapitán. Nezpochybnitelný lídr. Hráč, který pomohl dotlačit národní tým na zlatý šampionát v Jugoslávii. První fotbalista Československa, jenž nebyl čistokrevným útočníkem, který nastřílel sto gólů v lize. Miláček publika. Opora, ať hrál pravého obránce, stopera, záložníka, nebo levé křídlo."

Rozhovor s Přemyslem Bičovským si můžete přečíst ZDE.

Na Cestě za titulem byly v rubrice Rozhovory po 30 letech zatím publikovány rozhovory s těmito hráči: Jaroslav Němec, Miroslav Příložný, Jiří Sloup, Vladimír Hruška a Přemysl Bičovský. V nejbližší době se můžete těšit na rozhovory se Zdeňkem Koukalem a Zdeňkem Hruškou.