Tři góly zahraniční legii

Klokani jednoznačně porazili Čáslav 3:0 brankami Jindřiška, Štochla a Kaliny.

Tři góly zahraniční legii

Ve třiadvacátém kole zavítala do Ďolíčku čáslavská cizinecká legie. Patnáctý tým tabulky do Ďolíčku přijel se čtyřmi Řeky v základní sestavě a touhou odpoutat se ode dna tabulky. Proti nim se postavila stejná základní sestava Klokanů, jako nastoupila ve Varnsdorfu, tedy i s Jiřím Havránkem v brance.

Od první minuty bylo jasné, kdo bude určovat tempo utkání. Klokani převzali iniciativu a brzy si vypracovali i velké šance. Hned v šesté minutě Moravec vysunul do šance Koláře, tomu ale chyběl krok a brankář Ducheček byl u míče první. Výborný zákrok si Ducheček připsal i ve 23. minutě proti Štochlově hlavičce po rohovém kopu. Gólman Čáslavi se ale vyznamenal, stejně jako o chvíli později proti střele Rady, které předcházela krásná kombinace Růžičky s Bartkem.

Když už se zdálo, že první poločas skončí bez branek, zahrávala Bohemka rohový kop, jeden z obránců stáhl Šmída a Bohemka i ve třetím domácím zápase kopala penaltu. Tu opět s přehledem proměnil Josef Jindřišek. Jen pár okamžiků po rozehrávce vystřelil zpoza velkého vápna Štochl a Charuza míč tečoval tak, pro Čáslav, nešťastně do Duchečkova protipohybu, že se došoural až do branky a Bohemka tak během dvou minut vedla 2:0. Stejným poměrem skončil o pár minut později i první poločas.

Druhá půle nemohla pro Klokany začít lépe. David Bartek vybojoval míč, Jakub Rada našel krásnou přihrávkou Václava Kalinu, který obstřelil Duchečka a v 50. minutě to bylo už 3:0.

Až poté se ozvala Čáslav. Těžký zákrok si připsal Jiří Havránek, který hasil zmatky v obraně proti Efthymiadosovi. O chvíli později si uprostřed branky počkal na střelu Diufa, tím ale výčet šancí hostů končí.

Po hodině hry už zcela ovládla hru Bohemka. Během několika minut byli ve velkých šancích Štochl, Rada, Nerad a Moravec. Všechny ale buď vychytal skvělý Ducheček, nebo mířili vedle. V závěru zápasu se, po svém příchodu na hřiště, dostal do velkých šancí i Lukáš Budínský, jeho střelu z pětadvaceti metrů ale opět vychytal čáslavský brankář.

Bohemka porazila Čáslav jasně 3:0 a zůstává v čele Národní fotbalové ligy. Své umístění může potvrdit již za týden v zápase na půdě Vlašimi.