Bylo to o prvním gólu

Trenéři Kopecký a Weber hodnotí zápas Bohemky s Čáslaví.

Za Čáslav hodnotil nedělní zápas v Ďolíčku hlavní trenér Ivan Kopecký. „Nepřijeli jsme sem hrát zataženě, ale s vysunutou obranou, ale kvalita byla na straně soupeře. Dopustili jsme se několika chyb. Jedné při penaltě, pak přišel gól po teči a soupeř měl utkání ve svých rukou,“ uznal trenér Čáslavi, jehož tým se ale ani za nepříznivého stavu nevzdal. „Hráče jsme nebádali, aby hráli dál a nebyli pasivní i ve chvíli, kdy jsme dostali třetí gól, ale díky tomu, že jsme nebetonovali, měla Bohemka několik dalších příležitostí a zaslouženě vyhrála.

Pro Jozefa Webra bylo nejdůležitější, že jeho svěřenci dokázali zlomit soupeřův odpor. „Připravovali jsme se na to, že přijede velmi houževnatý a organizovaný soupeř. Viděli jsme DVD ze zápasu v Mostě, kde hráli velmi dobře a drželi dobrý výsledek, dokud měli sílu,“ poodhalil přípravu Jozef Weber. „Bylo to o prvním gólu. Po něm to z nás spadlo, přidali jsme i druhou branku a druhý poločas už byl zcela v naší režii.

Na výkonu Klokanů ale jejich šéf viděl i chyby. „Projevila se naše největší slabost – proměňování šancí. Bylo několik situací, které měly skončit gólem a v dalších utkáních by nás to mohlo potrestat. Mrzí mě i situace, kdy jsme se nechali vybrejkovat a Kalina dostal zbytečnou žlutou kartu. Takové situace by se nám už stávat neměly a zítra si k nim řekneme víc. Přesto jsme dnes podali kvalitní výkon a myslím, že se po zimě nadechujeme k výkonům, které jsme předváděli na podzim,“ zakončil trenér Bohemians.