Pevná obrana – klíč k jednoznačnému vítězství

Junioři doplněni o hráče z A - týmu vyhráli nad Duklou o tři branky.

Pevná obrana – klíč k jednoznačnému vítězství

Bohemka se po návratu z vyšehradského exilu prezentovala na domácím stadionu v Uhříněvsi v úplně jiném světle. Po matných jarních výkonech dnes svěřenci trenéra Šturmy předvedli hru, kterou by si asi všichni přáli vídat. V pražském derby porazili Klokani Duklu jednoznačně 3:0 a konečně se jim na jaře podařilo urvat tříbodové vítězství. Z áčka pro pondělní zápas juniory doplnili Bartoloměj Kuru, Jiří Ptáček, Lukáš Budínský, Petr Nerad, Ondřej Šiml a Vladimír Bálek.

Úvodní minuty však nenapovídaly nic o dominanci Klokanů na hřišti. Dukla vstoupila do utkání velmi aktivně a její hráči si rychle vytvořili mírný tlak. O to větší překvapení pro ně bylo, že hned z prvního vážnějšího útoku Bohemky se urodila gólová radost. Bálek uplatnil své zkušenosti ve vápně a dobrým výběrem místa donutil soupeřovu obranu k faulu. K exekuci penalty se sebevědomě postavil Budínský a troufalým dloubákem doprostřed branky rozjásal poprvé fanoušky.

Opaření hosté se snažili o okamžitou odpověď, ale domácí obrana začala rozehrávat svůj defenzivní koncert, který se stal základním stavebním kamenem úspěchu Bohemky v dnešním zápase. Útočníci Dukly marně dobývali val, který hráči v zelenobílém vystavěli a obětavě bránili. Další ránu zasadili naši hráči hostům ve 26. minutě. Po ojedinělém brejku se sice blýskl dukelský brankář parádním zákrokem proti střele Budínského, avšak po následném rohovém kopu neudržel míč v rukavicích a ten propadl až k pohotovému Lukáši Maxovi, který rozvlnil síť v bráně hostů podruhé.

Od tohoto momentu jako by Klokanům narostla křídla, najednou byli všude o krok dříve než soupeř, o myšlenku napřed. Za pět minut mohl přidat další gól Nerad, kterého do úniku vyslal agilní Budínský. Petr Nerad se ještě pokoušel vyšperkovat akci přihrávkou pod sebe na dobíhající spoluhráče, to už však bylo příliš. Naše hráče to ale mrzet nemuselo, jelikož se jim podařilo do poločasu ještě jeden gól přidat. Ve 41. minutě si do vápna neohroženě naběhl Bálek, byl tvrdě sražen k zemi stoperem hostí a rozhodčí podruhé ukázal na značku pokutového kopu. Důvěra byla i tentokrát svěřena Budínskému, který se za ni odvděčil nekompromisní tvrdou ranou do levého horního rohu – 3:0 pro Bohemku.

Hráči Dukly vstoupili do druhého poločasu s jasným cílem pokusit se zdramatizovat utkání. Precizně hrající zelenobílá obrana je však za žádnou cenu nebyla ochotna pustit do nebezpečné blízkosti brankaře Kuru. Hosté se tak často uchylovali ke střelám z větší vzdálenosti, se kterými ostřílený gólman neměl žádný větší problém. Ze zabezpečené a čistě hrající obrany pak mohli Klokani vyrážet k jedovatým protiútokům, které byly mnohem nebezpečnější než postupné útoky Dukly. Jenom smůla v koncovce zabránila, aby se mezi střelce zapsali Bálek, Tomáš Šebek, Šedivý, Petlička, nebo Špilár, který trefil dokonce tyč. S přibývajícím časem byly útoky hostů stále více bezzubé a snadno se rozbíjely o výtečnou obranu. Bez vážných komplikací dovedla Bohemka zápas do vítězného konce. Doufejme, že jak teplota na teploměrech, tak i výkony Bohemky již letos klesat nebudou.