Neobvyklá penaltová série

Během tří jarních domácích utkání Bohemka kopala tři penalty.

Neobvyklá penaltová série

Málo vídaná série se v neděli v Ďolíčku prodloužila. Bohemka odehrála na jaře doma tři zápasy a ve všech rozhodčí nařídil pokutový kop ve prospěch Klokanů. Všechny ovšem naprosto právem a ani jednou jedinou se nezabývala Komise rozhodčích FAČR. Penalty v Ďolíčku nařídili postupně Drahoslav Drábek (Zlín), Jiří Houdek (Opava) a naposledy nyní v neděli Jan Jílek (Čáslav).

"Je to kvůli tomu, jaký hrajeme útočný fotbal. Soupeře k tomuto přestupku svojí hrou přinutíme," odůvodňuje trenér Jozef Weber. Dle jeho slov mohla Bohemka doma kopat penalt klidně ještě více. Nebo přesněji řečeno, Josef Jindřišek. Ten je totiž v Bohemce určen k proměňování pokutových kopů.

"V přípravě na zápas jsme od trenéra k penaltě vždy určeni. Já jsem první, za mnou, si myslím, je Jakub Rada," říká Josef Jindřišek. "Kdybych si nevěřil, tak tam nejdu," dodává sebejistě současný kapitán Bohemky. Všechny čtyři penalty v této sezoně (jedna byla nařízena ve Zlíně) kopnul Jindřišek zatím na levou stranu. "Čekám na pohyb brankáře. Rozhoduji se na poslední chvíli," prozrazuje zatím stoprocentní exekutor penaltových kopů. Jednu "desítku" kopal Jindřišek na kotel, dvě na branku směrem na Vršovickou. "Osobně to neřeším, ale příjemnejší je mi branka u kotle," dodává na závěr.

Navíc je Jindřišek ještě v něčem unikátní. Jenom stoper Peter Mráz z Táborska a právě Jindřišek v dresu Bohemky v letošní sezoně odehráli 1 980 minut, tedy kompletních 22 zápasů. To se ve Fotbalové národní lize nikomu jinému již nepovedlo. Tato statistika je většinou obvyklá pro stopery, ovšem Josef Jindřišek ke všem zápasům nastoupil v základní sestavě na pozici středního záložníka.