Policisté čekají větší návštěvu

Benešovský deník informuje o přípravách Policie ČR před sobotním zápasem.

Bohemka sehraje v sobotu od 17 hodin zápas Fotbalové národní ligy ve Vlašimi a očekává se příjezd větší skupiny fandů z Vršovic. Odhady se zastavují na čísle 400 zelenobílých příznivců. Utkání je proto označeno za rizikové. Je to i docela pochopitelné, například na minulý domácí zápas Graffinu se Zlínem dorazilo na stadion celkem 330 fanoušků. Nyní se ještě větší počet čeká jenom od Klokanů (Sektor 1905 pořádá i vlakový výjezd).

Fotbalové fandy proto čekají před vstupem na stadion důkladné kontroly. Policisté před vstupem na stadion odeberou fanouškům všechny předměty, které by se případně mohly stát zbraněmi a samozřejmě také zábavnou pyrotechniku. Parkování v okolí stadionu budou organizovat pořadatelé utkání a kontrolovat ho budou také vlašimští strážníci.

"Vyzývám proto fanoušky, aby měli trochu tolerance a trpělivosti a řídili se pokyny pořadatelů a samozřejmě také pokyny policistů," sdělil šéf benešovských policistů Pavel Mareš s tím, že pro případ násilných projevů budou přímo na místě připraveni zakročit také policisté ze speciálních pořádkových jednotek. Celkem v okolí bude pracovat více než 120 policistů.