U14 zvládla bitvu s Příbramí

B žáci udolali Příbram a vrátili se na třetí místo tabulky

U14 zvládla bitvu s Příbramí

Poprvé na jaře na Lokádě a hned proti Příbrami!
Prestižní zápas proti silnému soupeři. Chtěli jsme jim vrátit porážku z podzimního utkáni na jejich hřišti.
Hned od začátku se ukázalo o čem bude toto utkání. Fotbalově jsme na tom byli o něco lépe, ale Příbramští nasadili svůj běhavý fotbal s výborným napadáním a zarputilými souboji o každý míč.
Bylo jasné, že pokud se jim v tomto nevyrovnáme, tak nám jen fotbalovost stačit nebude.
Prvních deset minut to byla především úporná bitva.
V 11. minutě jsme měli autové vhazování na levé straně blízko pokutového území. Zita pustil míč na Petráka, ten s ním vnikl do velkého vápna a překvapivě levou nohou zakončil k protější tyči - 1:0.
Pak přišla opět přetahovaná o každý metr. Zajímavá situace přišla až ve 21. minutě, kdy se do míče opřel Farkaš a rozezvučel břevno!
Ve 27. minutě jsme vyrobili chybu na pravé straně, kdy po špatné narážečce Krásy přišla ztráta a bleskový protiútok Příbrami.
Soupeř ho bohužel vyřešil velmi dobře a po jednoduché kombinaci šel nejaktivnější hráč hostí Polidar sám na Fialu a nedal mu šanci...1:1.
Hned o minutu později zřejmě ještě v šoku po vyrovnání jsme soupeře pustili do další šance, kterou naštěstí skvěle vyrazil Fiala a dorážka šla nad branku.
Za chvilku jsme pro změnu dostali šanci strhnout skóre na naši stranu, ale ani Hisem a ani Hlinák nedokázali v jasné šanci zachovat chladnou hlavu a trefili jen ležícího brankáře Příbrami.
Do druhého poločasu jsme vystřídali, když se Hlinák posunul na pravou stranu útoku a na místo ofenzivního záložníka přišel Letvan.
Nejdříve se ovšem dostala do šance Příbram, kdy po faulu na agilního Polidara kopala přímý kop z nebezpečné vzdálenosti. Naštěstí mířili nad branku.
Ve 47. minutě jsme získali odražený míč po skrumáži u našeho pokutového území a povedl se nám bleskový brejk. Míč vybojoval Zita a poslal do sóla Hlináka,který nezaváhal - 2:1.
O dvě minuty později se procpal do zakončení Zita,ale příbramský gólman vyrazil míč na roh.
Skvěle zahraný roh se nám povedl v 53. minutě. Zita ho rozehrál na Letvana, který si naběhl až k brankové čáře, ten našel zpětnou přihrávkou Hisema a bylo to 3:1.
Od té chvíle jsme už měli zápas jasně ve své režii.
V 58. minutě nevyužil šanci Hlinák, kdy se snažil střílet "přes nohu". Za dvě minuty znovu on tentokrát správně levou nohou, ale bohužel slabě, takže to nebyl pro brankáře problém.
Skóre jsme uzavřeli v 64. minutě,kdy se po přihrávce Hlináka trefil Letvan - 4:1.

Zápas nepřinesl velkou fotbalovou podívanou. Na hřišti byla především síla a úporná snaha přetlačit soupeře. Protože jsme se soupeři vyrovnali v jeho hlavních přednostech - běhavosti a osobních soubojích - a přidali navíc fotbalovost, získali jsme zasloužené vítězství.

Střely na bránu - 6/4
Střely mimo - 4/3
Rohy - 4/5