Bohemka Vlašim neporazila

Klokani měli v zápase jasnou převahu, odvážejí si ale pouze bod za remízu.

Bohemka Vlašim neporazila

Bohemka v rámci čtyřiadvacátého kola Fotbalové národní ligy jela do 60 kilometrů vzdálené Vlašimi. Ta den před zápasem ohlásila jméno nového trenéra Michala Horňáka, který dělal naposledy asistenta u B–mužstva Sparty Praha. Na poznání týmu neměl tedy moc času.

Na druhé straně trenér Jozef Weber již potřetí za sebou nominoval stejnou základní sestavu. Ta se na Vlašimské vrhla hned od začátku a do šancí je nepouštěla. Havránek v brance byl tedy bez větší práce.

Před Michalem Tomem se ale ve větších příležitostech objevili postupně Kalina, po rohovém kopu Cseh se Šmídem, Jindřišek, Moravec, Rada i Bartek. Žádná střela ale neskončila za zády domácího brankáře.

Trenér Weber chtěl ve druhém poločase hru ještě více oživit a poslal na hřiště reprezentanta Petra Nerada, který se rozcvičoval již od úvodních minut utkání. To se také povedlo. Právě po přihrávce Nerada ohrozil z dálky branku domácích Štochl. Z přímého kopu poté tvrdou ranou i Rada. Ovšem všude byl včas brankář Toma.

V emocemi našlapané dvouminutovce mohli diváci po hodině hry vidět příležitosti na obou stranách. Nejdříve to zkoušel zpoza vápna tvrdou ranou Jindřišek, ale branku netrefil o pár centimetrů. Na druhé straně dokonce domácí překonali Havránka a vstřelili branku, rozhodčí ji pro ofsajd neuznali. Z následného útoku ohrozil branku soupeře i střídající Nerad, ránu na vzdálenější tyč vytěsnil opět Toma.

Závěr utkání patřil už jen Vršovickým. Štochl domácího brankáře v obrovské příležitosti neprostřelil, Budínský o pár minut později také ne, a když se neujal ani průnik Kaliny v poslední minutě zápasu, rozhodčí ukončil utkání za stavu 0:0.

Jiří Havránek si na své konto připsal čtvrtou vychytanou nulu v řadě, Martin Cseh pro změnu čtvrtou žlutou kartu a tím pádem bude chybět v dalším utkání v Ďolíčku proti Táborsku. S ohledem na další zápasy FNL si Bohemka udržela první pozici v tabulce.