Branku bychom si zasloužili

Oba trenéři zhodnotili pro klubový web sobotní vzájemný duel.

Branku bychom si zasloužili

V rámci čtyřiadvacátého kola Fotbalové národní ligy odehrála Bohemka výsledkově vyrovnaný duel, ovšem s jasnou herní převahou. „Dnes můžeme hodnotit zřejmě jen naši finální fázi, soupeře jsme výrazně přehráli v poli, bohužel jsme nevstřelili branku, i přesto jsem klukům poděkoval. Nebylo to lehké utkání, soupeř měl nového trenéra, hráči měli větší motivaci, postavili defenzivnější tým. Škoda, že jsme si v těch situacích v závěru neporadili a nevstřelili branku. Myslím si, že bychom si ji zasloužili,“ viděl jasně převahu na bohemácké straně trenér Jozef Weber.

Soupeř měl situaci velice ztíženou. „Vlašim byla v těžké situaci, na začátku týdne utrpěli debakl ve Znojmě, potom byla ukončena spolupráce s Martinem Frýdkem a na to jsem přišel já, den před zápasem. Ale dnešní utkání kluci zvládli dobře, vyhecovali se, hráli proti prvnímu celku tabulky a přistoupili k tomu velice poctivě. My jsme si řekli před zápasem, že budeme držet ten úzký blok, aby nikdo nezůstával zbytečně nahoře, všichni se poctivě vraceli za míč a výborně to zvládli. Bohemka byla aktivnější a v určité fázi nás dostávali pod tlak. V závěru měli několik vyložených šanci, ale ustáli jsme to jen kvůli gólmanovi. Pro nás velice cenná remíza,“ zhodnotil celou situaci klubu i sobotní zápas nový trenér Vlašimi Michal Horňák.

Ten byl před sobotním duelem osobně ve složité situaci. „Pro mě to bylo velice složité. Já měl první kontakt s Vlašimí až ve čtvrtek v devět večer, takže to bylo hodně narychlo. Měl jsem hodně málo času na sžití s mančaftem, v pátek jsem přišel až v průběhu předzápasového tréninku. Pár kluků jsem znal ze Sparty, některé jsem poznal buď v pátek, nebo z fotek, některé jsem poznával až v průběhu zápasu,“ přiznal trenér Horňák, že bylo vše sjednáno na poslední chvíli.

Jak zhodnotil i trenér Vlašimi, Bohemka domácí v závěru zápasu zatlačila a vypracovala si několik slibných příležitostí. „Ve většině utkání máme herní převahu, tam je to v pořádku. Je to spíše o tom, jestli se nám povedou nějaké ofenzivní útoky zúročit. Žádná panika, budeme na tom dál pracovat na tréninku, abychom se v tom zakončení zlepšili,“ vyhlíží trenér Weber již další zápas, který odehraje Bohemka v neděli v Ďolíčku.