K oslavě bohemáckého dne žen přijede Táborsko

Klokani mají možnost znovu získat náskok v čele FNL.

K oslavě bohemáckého dne žen přijede Táborsko

S definitivním nástupem jara se dohrávají odložené zápasy a tabulka se vyrovnává. Bohemku tak na prvním místě již pouze skóre drží před Znojmem. Možnost k získání dalších bodů skýtá nedělní zápas pětadvacátého kola Fotbalové národní ligy v Ďolíčku proti Táborsku.

Jihočechům se vstup do jarní části soutěže hrubě nepovedl, což odnesl trenér Luboš Zákostelský, kterého na začátku dubna vystřídal býval trenér Žižkova Roman Nádvorník. Ten má ze tří zápasů vyrovnanou bilanci jedné výhry, remízy i porážky. Sérii bez vítězství utnuli modrobílí před dvěma týdny v Pardubicích, v posledním zápase remizovali 0:0 se Znojmem. V týmu našeho soupeře najdeme i bývalé Klokany. Zelenobílý dres v minulosti oblékali Václav Kotrba i Milan Strnad. Nejzajímavějším hráčem nedělních hostí je zlobivé dítě  českého fotbalu Jan Šimák.

"I když bojují o záchranu, zkušenostmi tam určitě nepatří. V kádru mají Šimáka, Mráze, Strnada," doplňuje výše zmíněné trenér Jozef Weber. "Navíc pod novým trenérem mají hráči nový impuls," dodává.

Klokani využívají k tréninkům hřiště v Uhříněvsi. Ve středu chyběli pouze Jan Hauer, Nicolas Šumský a Vladimír Bálek, kteří pomohli ke třem bodům kladenské farmě. Žádné zranění ale Klokany netrápí, jediným vynuceným absentérem tak v neděli bude Martin Cseh, který dostal automatický trest za 4 žluté karty.

"V týdnu jsme v tréninku dolaďovali vynucenou změnu. Za Martina Cseha máme dvě varianty, jednu už máme v hlavě," prozrazuje trenér Weber, že na náhradu za slovenského stopera v bohemáckých službách se realizační tým v týdnu zaměřil.

 

Svůj jediný vzájemný druholigový zápas sehrály oba týmy v říjnu loňského roku v Sezimově Ústí a skončilo, stejně jako dva předchozí přípravné zápasy, remízou. Do vedení šli pár vteřin po úvodním hvizdu domácí, za které se po přímém kopu prosadil Mráz. Klokani vyrovnali na poslední chvíli – ve druhé minutě nastavení po rohovém kopu díky důrazu Davida Bartka. V zimním zápase Tipsport ligy pak Bohemians zvítězili 2:1.

 

Neděle bude na Bohemce výjimečná pro všechny příslušnice „něžného" pohlaví. V Ďolíčku totiž proběhne bohemácký den žen. Všechny paní, slečny i dívky mají vstup na zápas s Táborskem zdarma a připraveny pro ně budou i novinky ve fanshopu. Samotný zápas začíná úderem páté hodiny odpolední. Řídit ho bude hlavní rozhodčí Ardeleánu za asistence pánů Mokrusche a Jana Patáka.

Věříme, že utkání proběhne i mezi fanoušky ve smyslu fair-play. Prosrory stadionu budou nadstandardně monitorovány. 

Bohemians Praha 1905 - FC MAS Táborsko
Neděle 28. Dubna 2013 17.00 (Ďolíček)