Takové situace musíme zvládnout

Trenéři Nádvorník a Weber po duelu s Táborskem.

Podruhé v této sezoně přijel Roman Nádvorník jako trenér hostujícího celku do Ďolíčku a podruhé si odváží bod za remízu. Ten dnešní má pro Táborsko velkou hodnotu. „Splnili jsme všechno, co jsem po hráčích chtěl. Dobře jsme vstoupili do zápasu, povedlo se nám dát první gól a měli jsme i další brejkové situace. Kdybychom dali druhou branku, mohlo být rozhodnuto,“ věřil trenér hostí.

I přes poločasové vedení museli Jihočeši nakonec dotahovat. „Hráči byli v kabině nabádání, aby dobře vstoupili do druhého poločasu, ale dostali jsme dva hloupé góly. Hlavně ten první byl naivní, druhý padl po hezké akci Bohemky,“ uznal akci soupeře lodivod Táborských. „I po tom šoku jsme se dostali do hry. Šli jsme do rizika se dvěma útočníky a podařilo se nám srovnat. V naší situaci je to zlatý bod a jsem rád, že jsme to zvládli v tomto nasazení,“ pochválil své svěřence Nádvorník.

Zatímco Roman Nádvorník chválil hráče Táborska za přístup a nasazení, Jozef Weber hleděl na výkon svého týmu, hlavně v prvním poločase, přesně opačně. "První půle byla protrápená. Tenhle pomalý, líný a pohodlný fotbal hrát nebudeme. Nechceme ho tady a hráči, kteří ho chtějí hrát, tady nebudou. Hráči si, zřejmě pod dojmem kvalitního trávníku, mysleli, že to uhrajeme fotbalově, ale to ani náhodou. Na to nemáme kvalitu a hráči budou muset přidat mnoho dalších aspektů, abychom vůbec mohli uvažovat o první lize,“ nebral si servítky ohledně prvního dějství trenér Klokanů.

Druhá půle byla z pohledu Bohemky o něco lepší. „Zvýšili jsme agresivitu a zrychlili kombinaci. Druhý gól byl přesně to, co jsme chtěli hrát už v prvním poločase. K otočení výsledku jsme přišli dost lehce, ale nevážili jsme si toho a tak jsme o vedení přišli,“ hledal příčinu Weber, který se pak vrátil ke známé bolesti Klokanů s vypracováním a proměňováním příležitostí. „Způsob, jakým řešíme brejky, situace tři na tři, nebo čtyři na dva, je někdy až ostudný. Tato utkání nám nastavují zrcadla, zda jdeme správným směrem. Pořád řešíme stejné problémy a je otázka, zda se dají vyřešit. Z výsledku jsem zklamaný, protože zkušené druholigové mužstvo musí tuto situaci zvládnout,“ litoval na závěr tiskové konference trenér Bohemians.