Zelený souboj v Mostě

Klokani se představí proti týmu Zbyňka Busty.

Zelený souboj v Mostě

Po pětadvacátém kole a domácí ztrátě s Táborskem Klokani opustili první místo Fotbalové národní ligy. Příležitost dobýt zpět ztracené pozice skýtá již následující sobota, kdy Bohemians jedou do Mostu.

Mostecký Baník zažil hektický začátek jara. Do manažerského křesla usedl Tomáš Řepka, trénování se ujal první trenér znovuzrozené Bohemky Zbyněk Busta. Pod novým vedením vytěžil Baník tři výhry ze čtyř zápasů, nyní ale prochází další výsledkovou mizérií a po třech prohrách v řadě je v tabulce na čtrnáctém místě s jednadvaceti body. Vedle trenérského postu jsou v Mostě i další klokaní stopy: na stoperu zde hostuje Michael Žižka, v útoku už zařídil dvě branky Azíz Ibragimov. Ani jeden ale v sobotu nemůže nastoupit. Kvůli osmi žlutým kartám do duelu nezasáhne ani obránce Jan Procházka.

V září to bude již deset let od chvíle, kdy Bohemka naposledy s Mostem prohrála. V roce 2003 podlehli existenčními problémy sužovaní Klokani svému severočeskému soupeři v Ďolíčku 0:2. Od té doby proběhlo v první či druhé lize sedm vzájemných soubojů. Tři z nich skončily remízou, čtyři vyhrála Bohemka. Ten poslední vloni v říjnu rozhodla první čtvrthodina zápasu, ve které se po dvou přihrávkách Lukáše Budínského prosadili Petr Nerad s Ondřejem Šimlem a v Ďolíčku se slavilo vítězství 2:0.

"Víme, že hrajeme s týmem, který bojuje o žití a nebytí. Musíme se mu vyrovnat v důrazu," upozorňuje předem Jozef Weber. "Nechceme přerušit pětizápasovou sérii bez porážky," jednoznačně říká trenér Klokanů. V týdnu se již po krátké rekonvalescenci do tréninků zapojil i Martin Kolář. Petr Nerad se ze srazu reprezentace do devatenácti let vrací v pátek.

Stadion Josefa Masopusta v Mostě přivítá Klokany v sobotu. Přímo u vchodu do sektoru hostů bude připraven i bohemácký pojízdný fanshop. Zápas začíná v půl páté odpoledne a řídit ho bude hlavní rozhodčí Pavel Orel, za asistence pánů Pavla Vlasjuka s Liborem Zemanem. Fanoušci Bohemians pořádají na zápas společný vlakový výjezd. Sraz účastníků je v jednu hodinu po poledni na pražském Hlavním nádraží, rychlík č. 612 - Bílina pak odjíždí ve 13:29. "Pojeďme společně vlakem do Mostu a vytvořme klukům bouřlivou kulisu," píše se na fanouškovských stránkách.