Žlutá série protržena

Import bodů z Mostu zařídil Jan Růžička.

Žlutá série protržena

V šestadvacátém kole čekal Bohemku další výjezd na sever. Tentokrát jí byl soupeřem Baník Most, čtrnáctý tým tabulky, vedený bývalým trenérem Vršovických Zbyňkem Bustou. Lodivod Klokanů Jozef Weber nemohl počítat s vykartovaným Jakubem Radou, kterého nahradil v sestavě Ondřej Šiml. Do středu zálohy se vedle něj od začátku postavil Lukáš Budínský.

Bohemka měla v prvním poločase více míč na kopačkách, ale nedařila se jí rozehrávka útočných akcí. To domácí Baník hrál dopředu jednoduše a už v páté minutě se na Havránka řítil Klavík. Brankář Bohemky jeho střelu chytil.

Útoky Bohemky většinou končily nepřesným nákopem. Jedinou střelu na Belaňovu branku v prvním poločase si připsal po rohovém kopu Michal Šmíd, brankář Mostu ale s přehledem jeho hlavičku chytil.

Největší šanci prvního poločasu měl ve 40. minutě domácí Vojta, který si ve vápně převzal míč od Klavíka a dostal se až ke střele. Jiří Havránek byl znovu na svém místě a nadvakrát zachoval bezbrankový poločasový stav.

Nástup do druhého poločasu Klokanům vyšel podstatně lépe. Hned po minutě nebezpečně střílel Lukáš Budínský těsně vedle tyče Belaňovy branky, do stejného místa mířil o chvíli později po rohovém kopu i Martin Cseh.

Poté ale hra nadlouho upadla do stavu, kdy náznaků šancí na obou stranách bylo pomálu. Až v 78. minutě přišlo rozhodnutí. Střídající Martin Kolář poslal od rohového praporku nadýchaný centr přímo na hlavu nabíhajícího Jana Růžičky, který nekompromisní hlavičkou rozhodl utkání.

Most vrhnul všechny síly do útoku. Do vápna Bohemky letělo mnoho centrovaných míčů, hlavně z kopačky Rosanda. Se všemi si ale ve žlutém hrající obrana jištěná vzadu Jiřím Havránkem poradila. Klokani tak ukončili dlouhou sérii neúspěchů v zápasech odehraných ve žlutých dresech a vezou z Mostu cenné tři body.