Vítězství cennější než výkon

Jozef Weber a Zbyněk Busta hodnotí zápas v Mostě.

Jozef Weber ví, že Klokani nejsou v posledních týdnech v ideální formě. „Všichni si ceníme víc vítězství než výkonu. Dnes to bylo vydřené, Most byl v první půli zdatným a vyrovnaným soupeřem. Zaostávali jsme v pohybu a rychlosti v přechodové fázi,“ identifikoval trenér Bohemians příčiny matné hry svých svěřenců v prvním dějství.

Druhá půle už byla výrazně lepší. Měli jsme kvalitnější vstup, náznaky šancí a vše vyústilo v gól. Hladké to ale nebylo, spíš utrápené a možná i malinko nezasloužené,“ přiznal Jozef Weber. „Soupeř nám vzdoroval, dokud měl síly."

Zbyňku Bustovi se podařilo své hráče na Bohemku připravit, vždyť mnohé z nich sám v Ďolíčku trénoval. „Hráči si dnes sáhli hodně hluboko a první poločas byl podle našich představ. Snažili jsme se, aby nás soupeř po krajích nepřehrával. To se dařilo, dostávali jsme se i do rychlých protiútoků a měli jsme šance, ty se nám ale nepodařilo vyřešit ideálně,“ litoval šéf mostecké lavičky.

Druhá půle byla z naší strany hodně rozpačitá. Dostali jsme se pod velký tlak a když jsme se z něj konečně vyhrabali, neuhlídal jsme Honzu Růžičku a inkasovali,“ vzpomněl na nejdůležitější moment zápasu trenér Mostu, který ale zbraně neskládá. „Musíme se dívat dál. Je před námi dalších pět zápasů a musíme doufat, že šňůru porážek zlomíme,“ věří trenér Baníku Most Zbyněk Busta.