Vyrovnanost Fotbalové národní ligy

Bohemka je již desáté kolo na první pozici, jen jednou byla ale osamocena.

Začátek sezony svěřencům trenéra Jozefa Webra moc nevyšel, neboť z úvodních dvou kol získali pouze jediný bod. Ovšem poté se "gólostroj" rozjel naplno a Klokani stoupali tabulkou. První pozice se dočkali po osmém kole, kdy se na čele tabulky objevili společně s Viktorií Žižkov.

Od této doby Bohemians neopustili nejlepší trojici Fotbalové národní ligy. Po jedenáctém kole sice Bohemka ztrácela pět bodů na vedoucí Znojmo, ovšem následující kola se jí povedla a náskok postupně stáhla.

Jen čtyři kola jí stačila na vyhoupnutí opět na vrchol FNL. Na Znojmo (v jednom kole na 1. HFK Olomouc) postupně ztrácela nejdříve tři body, poté pouze dva body a od 15. kola držela "pole position", kdybychom měli použít obrat z Formule 1.

Jen po 19. kole (po 18 odehraných zápasech) měli Bohemians jednobodový náskok, jinak vždy měli těsně v patách 1. SC Znojmo (jen po 8. kole Viktorii Žižkov).To ukazuje na obrovskou vyrovnanost druhé nejvyšší fotbalové soutěže v České republice.

Kdyby měla série z posledních měsíců pokračovat (čtyři kola na prvním místě, jedno kolo na druhém, respektive třetím), kolo před koncem FNL by Bohemka spadla z první pozice, ovšem po posledním duelu v Sokolově by se opět vrátila na čelo a postupovala by do Gambrinus ligy z prvního místa. Ovšem toto je velká spekulace.

Jak bude série z přiloženého grafu pokračovat napoví již nedělní duel s Ústím nad Labem. Zápas začíná v neděli v 17 hodin!