Žlutá mizérie skončila

Tým po více než dvou letech zlomil žluté prokletí a vyhrál.

Až na sedmý pokus se podařilo hráčům prolomit žluté prokletí bohemáckých dresů a po více než dvouletém čekání se konečně mohli radovat ze zisku tří bodů. Poslední výhru ve žlutých venkovních dresech zaznamenali 26. 2. 2011 v Uherském Hradišti, když porazili domácí Slovácko po dvou gólech Štohanzla a jedné brance Kaufmana 3:1.

Od té doby Bohemce ovšem v cestě stála Ostrava, Liberec, Jablonec, Meteor, Karviná a Znojmo. Z těchto šesti zápasů měla negativní bilanci 0 - 2 - 4 se skórem 1:11. Zní to až neuvěřitelně. Ještě v sezoně 2010/11 hráli hráči na Bazalech s domácím Baníkem 0:0 a na Slovanu prohráli těsně 0:1.

V nadcházející sezoně hned ve třetím kole Gambrinus ligy dostali "bůra" od Jablonce a série pokračovala. Letos odehráli ve žlutých dresech hned čtyři zápasy. Nejdříve Klokani ve druhém kole Poháru České pošty nestačili na Meteor a prohráli 1:3. Ostatní zápasy si nechali až na letošní jaro. S Karvinou nejdříve bezbranková remíza, se Znojmem následovala prohra 0:2.

Série skončila až o tomto víkendu, kdy hráči porazili mostecký Baník těsně 1:0 a utnuli více než dvouletou negativní sérii. "Já jsem to říkal klukům ihned po zápase, že jsme konečně protrhli smůlu v těchto dresech. Dřív jsme byli rádi ve žlutých dresech za 0:0 a dneska to konečně vyšlo, takže super," zhodnotil střelec sobotní trefy a tudíž i kat této dlouhé série.

Šanci na nastartování nové, tentokrát ovšem pozitivní, výherní série ve žlutých dresech budou mít Klokani ještě v letošní sezoně. První červnový den hrají na Střížkově. Ostatní zápasy v této sezoně odehrají Klokani v zelenobílé kombinaci.