Loňský mistr druhé ligy v Ďolíčku

V neděli přijede Ústí nad Labem vedené legendárním Přemyslem Bičovským. Začíná sbírka "Každá koruna zahřeje".

Loňský mistr druhé ligy v Ďolíčku

Už jen patnáct bodů je ve hře ve zbývajících kolech Fotbalové národní ligy. Bohemians čtyři z nich odehrají v Praze. První z nich již tuto neděli v rámci sedmadvacátého kola proti Ústí nad Labem.

Loňský vítěz druhé ligy se letos na čelo tabulky dívá z uctivého odstupu. S pětatřiceti body mají ne devátém místě čtrnáctibodové manko na vedoucí klub z Vršovic. Tým, jenž trénuje kapitán Bohemky z mistrovské sezony Přemysl Bičovský, navíc do Ďolíčku přijede obtěžkán sérií tří porážek v řadě, „ale hrát se dá všude, jde jen o to, aby si to všichni srovnali v hlavách,“ burcuje zelenobílá legenda na lavičce Severočechů.

Klokani se po výhře v Mostě vyšvihli zpět na čelo tabulky FNL. Aby se tam udrželi i po konci, musí na o skóre druhé Znojmo získat minimálně jednobodový náskok. V prvních dvou etapách jeho získávání bude Bohemce chybět Václav Kalina, který si v sobotu připsal osmou žlutou kartu a proti Ústí, stejně jako o týden později na Žižkově, se musí obejít bez něj. V tréninku se Klokani zaměřují na aspekty hry, které je v posledních kolech trápí nejvíce. „Zaměřujeme se především na útočnou činnost a zakončení, všichni už se na Ústí těšíme,“ hlásí z tréninku záložník Petr Nerad.

Právě mladý talent má nejpříjemnější vzpomínky na „podzimní“ utkání na hřišti soupeře. Na konci října loňského roku si v Ústí připsal dvě branky, porážce ale nezabránil. Za vytrvalého sněžení „Arma“ zápas otočila a vyhrála 3:2. V předešlých zápasech, v prvoligové sezoně 2010/2011, vyhrály oba týmy v domácím prostředí 1:0.

V neděli nepůjde v Ďolíčku jen o fotbal. Brány stadionu se otevírají s úderem třetí hodiny odpolední. V informačním stánku na náměstíčku se dozvíte vše o veřejné sbírce Každá koruna zahřeje na vyhřívaný trávník stadionu Bohemians. Přispět můžete jak zápisem do sběrných listin, tak anonymně do zapečetěných pokladniček, které budou nosit dobrovolníci přímo v Ďolíčku a jeho okolí.

Samotný zápas s Ústím začíná v pět hodin. Jako hlavní byl delegován hlavní rozhodčí Příhoda, asistovat mu budou pánové Pilný a Arnošt.

Bohemians Praha 1905 - FK Ústí nad Labem
Neděle 12. 5. 2013 17.00 (Ďolíček)