Junioři porazili lídra

Bohemka vyhrála v Uhříněvsi nad Brnem těsně 2:1.

Junioři porazili lídra

K pondělnímu utkání 30. kola nastoupili svěřenci trenéra Šturmy proti lídrovi Juniorské ligy. Zbrojovka Brno dorazila do Uhříněvsi s pětibodovým náskokem na druhou Slavii a náskok před blížícím se koncem soutěže chtěla minimálně udržet.

Juniorku doplnil z áčka gólman Bartoloměj Kuru, obránci Jiří Ptáček a Martin Kolář, v záloze nastoupil Ondřej Šiml a v sestavě nechyběli ani oba mladící Petr Nerad a Milan Havel. A právě Havel se objevil v první velké příležitosti Bohemky. Po přihrávce Šimla se u vápna objevil Havel sám před brankářem Veselým, míč poslal přímo do šibenice.

Náskok Klokanů se zvýšil hned o pár minut později, když do vápna prostrčil krásnou přihrávkou míč Nerad na Šplíchala, který zamířil přesně k tyčce a Bohemka rázem vedla 2:0. Zaskočené Brno se v úvodu utkání k ničemu nedostalo.

První střelu Brna na branku vyslal až po dvaceti minutách Varaďa, ovšem míč mezi tři tyče neprotlačil. Až ve 37. minutě po rychle rozehraném přímém kopu poslal Kršák z pětatřicetimetrů jedovatou střelu přímo na domácí branku, míč se odrazil od břevna těsně za čáru a Zbrojovka tak snížila ještě v první půli na 1:2.

Druhý poločas předváděla obě mužstva hru nahoru - dolů, ovšem většinou po vápno soupeře. Ve větší příležitosti se objevil nejdříve Lapeš, Kuru byl ale na svém místě. Na druhé straně netrefil branku po centru ze strany Šplíchal, a tak utkání skončilo 2:1 a Klokani si připsali zasloužené tři body do tabulky.