Pražské derby Klokani prohráli

Viktoria rozhodla o vítězství 2:0 v první čtvrthodině zápasu.

Pražské derby Klokani prohráli

V osmadvacátém kole Fotbalové národní ligy sice Klokani hráli na hřišti soupeře, moc daleko ale nemuseli. Zápas totiž hostil stadion Viktorie Žižkov. Případné vítězství a souhra dalších výsledků mohla Bohemce definitivně potvrdit návrat mezi elitu.

Soupeř byl ale proti. Viktoriáni dali brzy zapomenout na předzápasové spekulace a na zelenobílé od začátku vlétli. Hned v páté minutě našel exklokan Martin Kotyza přesným centrem Richarda Kaloda, který přesnou hlavičkou o břevno otevřel skóre. Za svou neuctivou oslavu pod kotlem Bohemky si ale vysloužil žlutou kartu.

Ta mu ale nemusela vadit. O deset minut později se Kotyza uvolnil k centru na druhé straně hřiště a míč opět směřoval na Kaloda. Sice ho odkopl Josef Jindřišek, bohužel přímo do protipohybu Jiřího Havránka a do vlastní sítě. Po čtvrthodině tak Klokani ztráceli dvě branky.

Potom sice zelenobílí na zbytek prvního poločasu ovládli hru, ale nedokázali se gólově prosadit. První šanci měl Lukáš Budínský, když se šikovně obtočil ke střele z úhlu, kterou mu žižkovský brankář Boháč chytil. Csehova hlavička v osmnácté minutě branku těsně přeletěla.

Co všechno se dá nedat předvedli Bohemians ve dvacáté minutě. Moravec na hranici velkého vápna vybojoval míč pro Štochla, jeho střílená přihrávka mířila přímo před prázdnou branku na Jirouše, ten ale v absolutní šanci míč netrefil.

Další příležitosti si Klokani vypracovali po rohových kopech. Budínský nejdřív našel Bartka, který ze záklonu tvrdou ranou přestřelil. Jakub Rada těsně před koncem úvodního dějství zase přihrál do druhé vlny proti noze Josefu Jindřiškovi. Ten ale minul, takže Bohemians šli do kabin s dvoubrankovým mankem.

Ve druhé části hry se Klokani vydali dobývat žižkovskou branku a otočit vývoj zápasu. Žižkovští proti nim ale postavili červenobílou hradbu.

Do útoku se vytáhl Matěj Štochl, brzy k němu přibyl i Vladimír Bálek a Martina Jirouše vystřídal Petr Nerad, přesto to na obětavě bránící hráče Žižkova nestačilo. Většina šancí zelenobílých tak přišla po standardních situacích. V 65. minutě se Boháče pokusil překvapit z přímého kopu Rada střelou na branku, domácí brankář vyboxoval míč pryč. O dvě minuty později zase zkoušel štěstí Jindřišek. Nikým netečovaný centr jen těsně proletěl kolem tyče.

Kolem osmdesáté minuty se ve velkých šancích přímo před Boháčem objevili Moravec a Budínský. Po hezkých kombinacích svých spoluhráčů je ale Boháč vychytal a nepřipustil žádné drama.

V zápase, ve kterém pouze jednou vystřelila na branku, vyhrála Viktoria Žižkov 2:0 a oddálila tak Vršovickým postupové oslavy.