Junioři s Libercem remizovali

Severočeši srovnali skóre až z penalty v závěru utkání Juniorské ligy.

Junioři s Libercem remizovali

Do první vážnější příležitost se domácí mladíci dostali v 16. minutě, kdy se k hlavičce dostal kapitán Krystan, jeho pokus však na poslední chvíli dokázal vyrazit Kuru, který společně se Šumským doplnili juniory z áčka.

Bohemians dali o sobě poprvé vědět ve 22. minutě a hned z toho byla úvodní branka utkání. Lukáš Maxa se dokázal uvolnit na středu hřiště, balon si párkrát popostrčil kupředu a poté nechytatelnou ranou zpoza vápna vystřelil k protější tyči a poslal Klokany do vedení.

Severočeši si ale dokázali připravit celkem rychlou odpověď. Hned o osm minut později byl rozdíl mezi oběma celky smazán. Rychlé domácí přečíslení táhl Krystan, který přihrávkou pod sebe našel úplně volného Lukáše Boušku, který uprostřed pokutového území uklidil míč přesně k levé tyči branky hostů.

Nerozhodný výsledek ale nevydržel příliš dlouho. Již ve 35. minutě totiž mladí Klokani slavili podruhé. Šumský se ujal exekuce rohového kopu, po kterém se dostali Klokani znovu do vedení. Přesný centr do pokutového území doletěl až na hlavu Martina Kouby, který nechytatelnou hlavičkou poslal míč do sítě.

Téměř totožná situace se opakovala čtyři minuty před koncem prvního poločasu. Šumského centr našel tentokrát hlavu stopera Radka Žaloudka, který překonal libereckého Procházku a hráči Bohemians šli do kabin s dvoubrankovým vedením.

Po výměně stran přišla v 54. minutě kontaktní branka, která přiblížila Slovan na dostřel. Tomáš Komenda se prosadil před brankou Bohemians nekompromisní hlavičkou. Neuběhly ani dvě minuty a na ukazateli skóre svítily dvě trojky. Domácí dobývali pokutové území soupeře tak dlouho, až se nakonec dočkali, po přesné ráně z hranice šestnáctky se prosadil Filip Drobílek a bylo srovnáno.

Deset minut před vypršením řádné hrací doby se juniorka Bohemky dostala opět do vedení. Nicolas Šumský se zbavil protihráče a poté pěknou ranou z dvaceti metrů uklidil míč za bezmocného gólmana. Poslední slovo si ale znovu vzali mladí fotbalisté Slovanu. Při rohovém kopu byl v šestnáctce zfaulován jeden z domácích hráčů. Následné penalty se ujal Daniel Dydowicz, který udržel v 89. minutě nervy na uzdě a srovnal na konečných 4:4.

Zdroj: juniorskaliga.cz