Poslední domácí zápas sezony

Bohemians se mohou v neděli proti HFK Olomouc znovu přiblížit postupu.

Poslední domácí zápas sezony

Pondělní porážka na Žižkově sice zkomplikovala Bohemce návrat mezi elitu a dva její soupeři mají stále šanci ji v konečné tabulce předstihnout, jednoho z nich se ale už v neděli mohou zbavit. K zápasu 29. kola Fotbalové národní ligy přijede do Ďolíčku HFK Olomouc. Půjde o poslední domácí zápas Bohemky v sezoně.

Holický fotbalový klub drží čtvrté místo v tabulce a na Bohemku tři kola před koncem ztrácí 8 bodů. Téměř dvě třetiny ze svých čtyřiačtyřiceti bodů ale nasbíral v domácím prostředí. Na hřištích soupeřů jsou, hlavně pak v jarní části soutěže, jeho výsledky tristní. V pěti jarních zápasech venku vybojovali Holičtí pouze 4 body za výhru v Opavě a remízu na střížkovském hřišti. Z ostatních zápasů odjeli poraženi, naposledy před dvěma týdny z Karviné s debaklem 1:7.

Klokanům se nepovedlo přiblížit si definitivu postupu v pražském derby. Po pokaženém začátku prohráli pod žižkovskou věží a oslavy se musely odložit. Na konci týdne ale Bohemku čeká jiný soupeř a jiný duel. "Připravujeme se na něj jako na každý jiný zápas, nálada je dobrá," hlásí z kabiny brankář Jiří Havránek. "Postup řešíme tak, že chceme ten rozhodující krok udělat co nejdřív, takže už teď v neděli," zve diváky brankář Bohemians, který se proti Holici může těšit na posílení obranné řady. Po dvouzápasovém karetním trestu se totiž do hry zapojí Václav Kalina.

Podzimní zápas na předměstí Olomouce se Klokanům povedl. Již ve čtvrté minutě zápasu vedli po chytré hlavičce Jakuba Rady. Střední záložník si v závěru připsal i asistenci na gól Ptáčka, který pojistil výhru 2:0. Památný výjezd zažili Bohemians v červnu 2007. 14 autobusů fanoušků slavilo vítězství 3:1, postup do první ligy i skvělý debut Jana Morávka. Ani v ostatních třech vzájemných druholigových zápasech nepoznali Vršovičtí hořkost porážky.

Začátek zápasu je naplánován na nedělní pátou hodinu odpolední a jako jeho rozhodčí byl delegován Michal Paták, jemuž budou asistovat Dušan Pospíšil a Lucie Ratajová. Ihned po skončení zápasu se začne pracovat na vyhřívaném trávníku nutném pro příští sezonu. Na jeho budování budete moci přispět i v neděli u stánku veřejné sbírky Každá koruna zahřeje, nebo dobrovolníkům s pokladničkami.

Bohemians Praha 1905 - 1. HFK Olomouc
Neděle 26. 5. 2013 - 17.00 (Ďolíček)