Už jsme zase prvoligoví!

Bohemka si v Ďolíčku zajistila postup exhibičním vítězstvím 5:1 nad HFK Olomouc.

Už jsme zase prvoligoví!

Po prohře Sokolova s Karvinou byl úkol pro Bohemku v zápase 29. kola Fotbalové národní ligy jasný: jeden jediný bod stačil k definitivní jistotě postupu. Bodový zisk měl zajistit jak návrat Václava Kaliny do sestavy, tak posun Matěje Štochla na hrot útoku.

V prvních minutách zápasu se Klokani museli vyrovnat s postavami holických věží v útoku. Žondra ani Chmelo se přes pozornou obranu do žádné šance nedostali, nicméně ani Klokani neměli v úvodu zápasu žádnou výraznější šanci.

Až ve dvacáté minutě se k exekuci rohového kopu postavil Lukáš Budínský, našel Davida Bartka, jehož hlavička po teči Michala Šmída skončila v síti. Lukáše Budínského ale ztracená asistence nemusela mrzet. O pět minut později ho v náběhu krásnou přihrávkou našel Jan Moravec, Budínský přehodil rameno brankáře Šroma a zvýšil na 2:0.

Až poté se ke slovu konečně dostali hosté. Okolo třicáté minuty měli bílí dvě velké šance po centrech Davida Kobylíka. Proti prvnímu vytáhl akrobatický zákrok Jiří Havránek, ten druhý na Biolka zase skvěle odvrátil Michal Šmíd.

A stoper Bohemky byl u všeho. Tři minuty před přestávkou si naběhl na další centr Lukáše Budínského z rohového kopu, hlavou zavěsil do sítě a svým druhým gólem završil poločasové skóre na 3:0.

Druhý poločas proměnili Klokani v exhibici a dál padaly góly. Opět se na ně čekalo téměř 20 minut, poté se do míče opřel Václav Kalina, míč se od Štochlových zad odrazil do protipohybu brankáře Šroma a bylo to 4:0. Malá kosmetická změna přišla hned po minutě. Ve vápně Jiřího Havránka se neobtěžován zjevil Kovář a tvrdou ranou z bezprostřední blízkosti snížil.

Oslavy tím ale kapitán hostí ani nenarušil. Naopak: v 70. minutě se po akci Šimla s Budínským opřel do míče Jakub Rada, napálil míč přesně k tyči a naplnil vyvolávaného „bůra“.

Poté už se zápas dohrával. Bohemians svému soupeři v podstatě nepůjčili míč a s pěti góly na kontě prošli prvoligovou branou. V příští sezoně fanoušci uvidí nejvyšší fotbalovou soutěž opět v Ďolíčku. Oslavy i tvrdá práce mohou začít.