Kluci ukázali, že umí hrát fotbal

Trenéři Machala a Weber hodnotí postupový zápas.

Hostujícímu trenérovi Oldřichu Machalovi se v podání jeho týmu líbilo jen prvních několik minut zápasu. „Dvacet minut jsme vůbec nehráli špatně. Byli jsme vyrovnaným soupeřem a možná jsme měli více ze hry,“ pak už ale přišla kanonáda Klokanů. „Deset zápasů jsme nedostali gól ze standardní situace a dnes hned dva. Třetí po zbytečné chybě a to rozhodlo,“ litoval následného vývoje prvního dějství lodivod Holice. „Ve druhém poločase přišel smolný gól na 4:0 po teči a snad jediný krásný byl ten pátý,“ zlehčoval Machala včerejší vysokou produktivitu zelenobílých. „Na našem výkonu nemám moc co hodnotit, protože ani není co. Podali jsme špatný výkon, hlavně při bránění standardních situací."

I přes rozladění z vlastního výkonu Machala gratuloval domácím k postupu. „Chci Bohemce a Jožkovi poblahopřát, že postoupili do první ligy. Klub s takovou tradicí, zázemím a fanoušky první ligu hrát musí, takže si to Bohemka jednoznačně zaslouží,“ rozloučil se Oldřich Machala těsně před odjezdem zpět na Hanou.

Pro Jozefa Webra bylo hodnocení nedělního zápasu podstatně jednodušší. „Dali jsme tři branky, které zápas uklidnily. Naši kluci si začali věřit a předváděli pěkný kombinační fotbal. Po trošku udřeném jaru jsme si takový zápas zasloužili. Klukům děkuji, že postup urvali fotbalovým způsobem. Dnes se na to dalo dívat,“ Pochválil Klokany jejich šéf z lavičky.

Góly, které v zápase padly, viděl každý z trenérů jinak. „Já jsem naopak rád, že jsme se po dlouhé době prosadili ze standardní situace. Bylo to zásluhou toho, že jsme tam šli dostatečně agresivně a také Lukáš Budínský je kopal velmi dobře. Čtvrtá a pátá branka byly výstavní akce. Kluci ukázali, že umí hrát fotbal, akorát se nesmí bát,“ uzavřel pozápasovou tiskovou konferenci v lehké euforii mluvící Jozef Weber.