Fotbal nemá logiku

Bohemka po zkratu ve druhém poločase prohrála v Příbrami 2:3

Fotbal nemá logiku

Trapnou komedii na pořádání fotbalu předvedl střížkovský klub ve 30. kole Fotbalové národní ligy. Hráči i fanoušci Bohemians se ale s proseckým pojetím pořadatelství zápasu popasovali na výbornou, bohužel pouze v první části utkání.

Trenér Jozef Weber nasadil do zápasu zbrusu novou stoperskou dvojici. Jiří Ptáček s Janem Hauerem si, stejně jako celý tým, museli poradit s velmi náročným terénem. Na hrací plochu se totiž snášel vytrvalý déšť. V úvodních minutách si tak obě mužstva musela zvykat na všudypřítomné louže.

Lépe to zvládli Klokani a brzy vstřelili první branku. Ve 14. minutě se centr Jakuba Rady z přímého kopu snesl přímo na hlavu Ptáčka, který otevřel skóre. O pět minut později byl díky Radově přihrávce a kaluži, která zbrzdila míč, ve velké šanci Lukáš Budínský. Před Krbečkem se špatně zorientoval a pokus o lob mu nevyšel.

Za Střížkov mohl o chvíli později vyrovnat Šenkeřík. Po pěkné kombinaci byl sám před Jiřím Havránkem, udělal mu kličku, ale míč si ukopl, tak se pokusil nafilmovat pád a místo vyrovnání si odnesl žlutou kartu.

I dál si všichni účastníci zápasu museli dávat pozor na každý pohyb svůj i míče. Všudypřítomná voda kazila fotbal hráčům i fanouškům, kteří byli vykázáni na nekrytou tribunu, zatímco ty kryté zůstaly prázdné.

Klokani ale fanoušky potěšili druhým gólem. A opět to byl Jiří Ptáček, který si jako přes kopírák naběhl na centr Budínského z druhé strany a přes špatně vyběhnuvšího Krbečka dostal míč podruhé do branky.

Za domácí mohl snížit opět Zdeněk Šenkeřík. Na centr z levé strany si naběhl sice hezky, ale hlavou mířil nad. První poločas tak skončil zaslouženým vedením Bohemky 2:0.

Co se ale stalo po změně stran, fotbal dlouho nezažil. Čtvrt hodiny se zdálo, že bude Bohemka kontrolovat zápas, poté ale Klokani usnuli a během 3 minut po hodině hry bylo všechno jinak. U všeho byl Zdeněk Šenkeřík, který se před lety v Bohemce zřejmě něco naučil. Nejdřív se v 62. minutě ve své třetí šanci prosadil, o minutu později Smrž po jeho akci do prázdné branky vyrovnal a aby toho nebylo dost, Grussmann v 66. minutě otočil zápas na 3:2.

Ve zbytku zápasu se Bohemka snažila vyrovnat, ale proti všemi prostředky bránícímu Střížkovu se to nepodařilo. Oživení do hry přinesl mladík Milan Havel, ale ve svých šancích se neprosadil ani on ani Martin Jirouš. Když si Krbeček poradil i s parádní střelou Davida Bartka, skončil zápas vítězstvím domácího "příbramského" Střížkova 3:2.