Desetiminutový kolaps

Trenéři Weber a Sazima hodnotí sobotní zápas.

Tisková konference v Příbrami proběhla stejně jako vše ostatní okolo zápasu, tedy neuctivě. Ani hulvátské chování pana Jíchy, vetřivšího se mezi novináře, jejímu proběhnutí nezabránilo.

První dostal slovo trenér Bohemky Jozef Weber, který nejdříve vysekl pochvalu místním trávníkářům. „Klobouk dolů před Příbramí, jak to připravila. Díky ní se hrálo docela slušné utkání,“ zhodnotil Weber terén, než přešel k zápasu. „Ten byl vyrovnaný. Šli jsme do vedení, protože jsme zvládli dvě standardní situace. Ve druhé půli, když už to vypadalo, že máme zápas pod kontrolou, přišel kontaktní gól. Od té chvíle nás domácí přehrávali v agresivitě, dohrávali situace a zaslouženě zápas otočili. Pak jsme se snažili, ale s výsledkem jsme nedokázali nic udělat,“ shrnul trenér Bohemians utkání. 

Největším tématem byl samozřejmě výpadek Klokanů ve druhém poločase. „Něco takového jsem ještě nezažil. I takové věci přináší fotbal, ale za těch deset minut jsme si vítězství nezasloužili,“ zakončil Jozef Weber.

Domácí trenér Miloš Sazima překvapil přítomné novináře velkým sebevědomím. „Domnívám se, že naše vítězství bylo naprosto zasloužené,“ prohlásil hned v úvodu. „V první půli jsme byli opticky lepší, jen jsme neuhlídali dvě standardní situace hostí, které mají velmi nebezpečné. Za druhou půli musím smeknout před svým týmem, protože otočit utkání třemi slepenými góly není obvyklé.