Sobota plná šťouchanců

Pane Kapře, věnujte se činnosti jakékoli, ale jiné...

Sobotní zápas nebyl jen nešťastných 90 minut na podmáčené hrací ploše. Obavy z provokací se naplnily a každý Klokan na stadionu poznal, že když už se opovážil přijít na fotbal, funkcionáři, kteří fanoušky na fotbale nechtějí, mu řádně znepříjemní odpoledne.

Bohemka nejela do Příbrami rabovat. Jela se smát. Hrát fotbal a ukázat, kdo Klokana na prsou nosí právem. Více než tři stovky skvěle fandících příznivců ukázaly, že Bohemka je opravdu jen jedna. Její fanoušci odnesli drzost domácího týmu nejvíc. I přes předchozí dohodu a souhlas policie nevpustili pořadatelé na přímý pokyn vedení Střížkova fanoušky na zastřešenou tribunu. Ta tak zela prázdnotou, zatímco Vršovičtí strávili zápas ve vytrvalém dešti a pro svůj tým riskovali zdraví. Zabaveny byly i deštníky a div že nebyl vydán pokyn zabavovat i molitanové klaunské nosy, jejichž nákupem Bohemáci přispěli na charitativní Konto Bariéry.

Ušetřen nebyl ani kádr a realizační tým. Kvůli smyšlenému podezření, že někdo z hráčů pašuje na zápas zakázanou pyrotechniku, byli všichni v autobuse Bohemky podrobeni naprosto nestandardní osobní prohlídce. Nalezeno samozřejmě nic nebylo, jednalo se pouze o další z řady provokací. „Mohli nám to říct, vzali bychom si nějaké svátečnější spodní prádlo, aby se chlapci pokochali,“ glosoval po zápase Jozef Weber situaci, kdy skupina „pořadatelů“ prohledávala jeho, hráče i autobus.

Celé odpoledne bylo doprovázeno obstrukcemi, naschvály a arogancí ze strany střížkova. Slyšet byl zejména nezaměnitelně pištivý hlas pana Jíchy. Vedení Bohemians se proti tomuto jednání na místě několikrát ohradilo a postup vůči fanouškům i týmu chce řešit i nadále.

Heslo „bavíme se fotbalem“, kterým Střížkov doplňuje neoprávněně používaný znak s Klokanem, dosáhlo v sobotu nové dimenze své komičnosti. Nezbývá, než se radovat z toho, že se pan kapr se svými kolegy bude v příští sezoně bavit minimálně o jednu soutěž níž než Bohemka. Pro dobro celého fotbalu pak nezbývá než doufat, že si tito pánové co nejrychleji najdou pro svou „zábavu“ úplně jiný obor.