Sbohem, Fotbalová národní ligo

Bohemka uzavře postupovou sezonu v Sokolově.

Sbohem, Fotbalová národní ligo

V březnu byla většina fotbalových hřišť pod tlustou sněhovou peřinou, mezi nimi i to v Sokolově. Celé 17. kolo FNL se tehdy přesunulo na závěr soutěže a odehraje se tuto středu. Bohemka zakončí sezonu právě na západě Čech.

Zatímco o druhém místě Klokanů nemůže být pochyb, Sokolov se může podle výsledků závěrečného kola umístit na 3. až 5. místě tabulky. Ke třetímu místu musí Západočeši bodovat a navíc doufat v zaváhání Varnsdorfu, se kterým mají sice stejný počet bodů, ale horší vzájemné zápasy. Očekávat se dá také útok HFK Olomouc. Proto jsou Baníkovci na středeční zápas velmi motivovaní a chtějí navázat na sobotní zápas se Zlínem, který vyhráli po boji 2:1 a vzdálili se mu v tabulce na nestažitelné 4 body.

Klokani se vzpamatovávají po kolapsu v Příbrami. „Strašně nás to mrzí. Chtěli jsme kvůli nám i pro fanoušky vyhrát, nikdo nic nevypustil. Střížkov měl obrovskou kliku. Není to omluva, ale pro úspěch jsme udělali všechno, co jsme mohli,“ vrací se k sobotě Jan Růžička, který se už stejně jako většina ostatních Klokanů připravuje na středu. „Příprava je složitá. Kvůli povodním se těžko shání přírodní tráva, ale trénujeme v posilovně, na umělce a sledujeme, jak pokračují práce v Ďolíčku,“ vzkazuje z kabiny služebně nejstarší Klokan.

Z posledních pěti vzájemných zápasů ve druhé lize Klokani prohráli pouze jednou. Před šesti lety Sokolov v Ďolíčku ukončil osmnáctizápasovou sérii Bohemians bez porážky. Jinak jsou ale Vršovičtí úspěšnější. Například v posledním zápase roznesli Baník výsledkem 3:0 góly Moravce, Bartka a Vyhnala.

Rozloučení Bohemky s Fotbalovou národní ligou začne ve středu v pět hodin v Sokolově. Jako hlavní ho bude podle delegace řídit rozhodčí Adam, jemuž budou asistovat pánové Hock a Štěrba. Hned druhý den začne hráčům dovolená. Té si ale moc neužijí. Příprava na první ligu jim začíná už 20. června.