Bezbrankové loučení s FNL

V Sokolově gól nepadl.

Bezbrankové loučení s FNL

O postupu Bohemky už je více než týden rozhodnuto, v zápase odloženého 17. kola tak Bohemka hrála pouze o výsledek. Zato domácí Sokolov se mohl dostat na konečné třetí místo v tabulce. Premiéru v základní sestavě Bohemky dnes měl Milan Havel. David Bartek se zase po letech postavil na hrot útoku.

A právě Bartek měl první velkou šanci utkání. Hned ve třetí minutě si za obranu naběhl na Budínského centr, šel sám na brankáře Bertelmana, který ale jeho střelu po zemi nohou vyrazil. V další šanci Bohemky byl v jen o několik vteřin později novic Havel, jeho střela proletěla těsně vedle. 

Po úvodních akcích ale tempo utkání pokleslo a hrálo se převážně ve středu hřiště. Zásobovat své spoluhráče centry se snažil hlavně Lukáš Budínský, jeho spoluhráči ale buď nemířili přesně, nebo byli při zakončení nedůrazní. Když se v jediné větší šanci domácích neprosadil Vrtělka, jehož střela skončila těsně vedle, skončil první poločas bez branek.

Druhé dějství otevřel svou šancí opět Vrtělka. Havránek se mu ale před brankou vrhnul pod nohy a vyrazil míč na rohový kop. Na druhé straně měl šanci Lukáš Budínský, který si navedl míč přes celou šířku hřiště až na střelu, kterou si ale Bertelman na zemi pokryl.

Zapsat mezi střelce se opět mohl i Milan Havel. Růžička mu ve vápně přiťukl hlavou Bartkův centr. Mladý debutant v základní sestavě ale na těžkém terénu, který ztěžoval utkání všem hráčům, míč netrefil. Stejnou smůlu při zakončení měl na druhé straně Blažek, který byl před Havránkem sám, ale míč napálil mimo.

V závěru zápasu nuceně nahradil zraněného Budínského Martin Kolář, vrátivší se po zranění, a hned hru oživil. Jeho chytrý oblouček nejdřív musel Bertelman vyrazit nad bránu, Bartkův centr pak v tísni zakončil těsně vedle.

Bohemka tak zakončila sezonu bezbrankovou remízou. Zítra začíná hráčům dovolená a na prvoligovou přípravu se sejdou 20. června.