Šanci dostali mladí

Hráči a trenéři hodnotí zápas v Sokolově.

Trenér Bohemians Jozef Weber na pozápasové tiskové konferenci jen těžko hledal klady na pár minut předtím ukončeném utkání. „Kromě toho, že je to poslední zápas jsem moc pozitiv nespatřil. Kvalitu utkání velmi ovlivnil špatný terén a bylo spíš podprůměrné. My jsme nastoupili s oslabeným týmem. Hráči, kterým končí hostování, seděli na lavičce a šanci dostali ti, kteří budou mít v létě šanci bojovat o ligové triko. Někteří ukázali kvalitu, jiní ne. Ten zápas nám nastavil zrcadlo a jsem rád, že jsme měli vybojovaný postup už dvě kola před koncem a mohli jsme před něj předstoupit,“ zhodnotil trenér Weber.

Jedním z nastoupivších mladých hráčů byl kapitán dorostu Bohemky Milan Havel. Ten o své šanci nevěděl dlouho. „Že nastoupím jsem se dozvěděl dnes ráno a před zápasem jsem byl trochu nervózní. Při něm ale ne a je škoda, že to tam z našich příležitostí nepadlo,“ litoval osmnáctiletý debutant v základní sestavě. I on, stejně jako ostatní hráči, měl problémy s hrací plochou. „Hodně to ve středu hřiště klouzalo a špatně se kontroloval míč,“ postěžoval si Havel. „Byl to terén spíš pro dostihy a ne pro fotbal,“ glosoval David Bartek.

Tým domácího trenéra Jindry se sice díky získanému bodu dostal před Varnsdorf, na třetí místo to ale nestačilo. „Chtěli jsme za každou cenu vyhrát. Udělali jsme pro to dost, ale nepodařilo se nám zopakovat výkon proti Zlínu, ve kterém jsme se hodně vydali ze sil. Terén byl hodně těžký – ve středu tam byly louže, dnes bláto, takže to utkání bylo průměrné. Bohemka byla kombinačně lepší a rozhodl by jeden gól. Věřil jsem, že ho tam silou vůle dotlačíme, ale nepovedlo se a díky horšímu vzájemnému zápasu jsme skončili čtvrtí. Sice je to zklamání, ale celkově jsem se sezonou velmi spokojený,“ uzavřel Aleš Jindra, trenér Baníku Sokolov.